Annonce

Annonce

Brev:

Amning - datter på 15 dage


18. februar 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Amning - datter på 15 dage

Kære Helen

Jeg har haft rigtig meget gavn af at læse dine svar til andre mødre, men nu har jeg selv brug for et råd.

Vi fik en datter for 15 dage siden, vores første barn, så alting er meget overvældende. Det har hele tiden været mit ønske at amme hende fuldt, men jeg har flere gange været i tvivl om jeg har nok mælk til hende. Hun har 5-6 gange fået 20-30 ml modermælkserstatning om natten da hun ikke har virket som om hun blev mæt.

Hun har ikke nogle faste intervaller, men spiser som regel i 10-30 minutter hver 2-3,5 time i løbet af dagen, og sover ellers meget af dagen mellem amningerne, med korte vågenperioder ind imellem også. Men om aftenen og især om natten vil hun gerne ammes meget hyppigt mellem hver 0,5-2 timer, og her spiser hun som regel i kortere intervaller, og kan være svær at få til at falde i søvn igen. Og det er sjældent at jeg kan mærke at brysterne bliver fyldte og spændte.

Vi havde sundhedsplejersken ude da hun var 13 dage, og da havde hun taget 240 g på på en uge. Sundhedsplejersken mener derfor ikke jeg skal være så bekymret for om jeg har mælk nok. Hun har 5-8 tunge bleer i døgnet, men har de sidste par døgn kun haft afføring 1 gang i døgnet - er det ok, når hun ikke er ældre?

Hendes døgnrytme (hvis man da kan kalde det det nu) er ligesom da hun var inde i livmoderen, mest aktiv om aftenen og natten - men er der ...


Annonce

... noget jeg kan gøre for at hun sover bedre om natten, og ikke vågner og vil ammes så tit? Og jeg kan kun få hende til at falde i søvn, hvis hun ligger op ad mig, hun kan ikke sove i nest eller lift i sengen, og slet ikke i sin vugge, så vågner hun og græder, og det eneste der hjælper der, er at lægge hende til brystet igen, selvom hun så ikke tager ret meget.

Som regel er det den eneste måde jeg kan få hende til at falde i søvn, hvis hun får lov at falde i søvn ved brystet.

Så spørgsmålet er egentlig mest, skal jeg være bekymret for om der ikke er tilstrækkeligt med mælk? Er der noget jeg kan gøre der er mere hensigtsmæssiggt for hende and hyppige amninger og vågenhed om natten? Og er det ok at hun ikke har afføring flere gange dagligt længere?

På forhånd tak :)

Med venlig hilsen
Anja

PS: Jeg glemte fuldstændig at skrive at hun indimellem, som regel 1-2 gange i døgnet kan ligge i 1-1,5 time ved brystet og spise, sove, spise, sove, så en del af dette er vel udtryk for et behov for tryghed og kontakt?

Tit når jeg lægger hende fra mig efter endt amning (hun har selv trukket sig væk) begynder hun ret hurtigt at ligge og slikke og sutte i luften, ligeledes hvis min kæreste tager hende, begynder hun at ligge og sutte på hans bryst og skuldre - især om aftenen. Hvad kan jeg gøre ved det, tror du det vitterligt er fordi hun ikke bliver mæt?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce