Annonce

Annonce

Brev:

Amme-/flaskebarn


22. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amme-/flaskebarn

Hej og tak for en god og informativ hjemmeside.

Vi har også stor glæde af dine bøger ☺

Vi har en datter på 10 uger (født 36+5) som er blandet amme/flaskebarn, og vi synes det er lidt svært at finde vejledning om dette.

Hun vejede 2855 g da hun blev født, tabte sig kun 4% efter fødslen. Og efter den første uge vejede hun allerede 3000 g, hvilket jo var rigtig fint. Derefter stod vægten helt stille i to uger, hvorefter vi efter anbefaling fra vores sundhedsplejerske begyndte at give hende en flaske om aftenen som supplement. Det hjalp hurtigt både på hendes og vores nattesøvn, og hun begyndte at tage på, men ikke helt nok. Efter yderligere en uge gik vi over til at give to supplerende flasker om dagen, og derefter begyndte hun at tage på som hun skulle.

De efterfølgende uger synes vi hendes efterspørgsel efter mad steg mere end hun kunne tilfredsstilles med amning, så vi er nu oppe på at give hende 3-4 supplerende flasker om dagen.

Vores spørgsmål handler derfor om to ting, dels hvordan vi kan at få amning til at vare længst muligt og dels hvordan vi bedst disponerer hendes mad i løbet af dagen.

Jeg ammer hende inden hver flaske, for at bruge flasken til at toppe måltidet op og gøre hende mæt. Det er meget forskelligt hvor meget af flasken hun spiser, det kan svinge mellem 40-140 ml afhængigt af hvor lang tids pause brysterne har fået siden sidste amning. Eksempelvis sover hun gerne ca. 5 timer fra kl. ca. 22.30 – 03.30, bliver skiftet, ammet ca. en time og får flaske, her tager ofte maks. 50-60 ml. Hvorimod hun om formiddagen efter amning godt kan spise 100 ml eller mere.

Når jeg ammer hende ligger hun ca. 30-40 min ved det ene bryst og derefter 10-30 min ved det andet, uanset om hun får flaske efter eller ej. Jeg bruger derfor et sted mellem 4-6 timer på at amme hende hver dag ud over flaskerne. Det virker som om, at uanset hvor længe hun ligger og ammer hos mig, kan hun altid spise mere bagefter.

I starten da vi gik over til at supplere med flaske, stimulerede jeg med ...


Annonce

... pumpe tre gange om dagen. Da vi efter ca. fire uger ikke synes det gjorde den store forskel, og jeg stadig kun kunne pumpe maks. 40 ml ud i alt efter at have pumpet 10 min på begge bryster droppede vi det.

Jeg synes vi har prøvet så godt vi overhovedet kan at give amning de bedst mulige forudsætninger for at få øget mælkemængden, men det virker som om at vi må konstatere at det bare fungerer bedst for familien at have et blandet amme/flaske barn, hvilket vi er afklarede med og har det godt med. Hun har indtil videre fået min. 50 % af sin mad gennem amning hver dag, og det er vi glade for.

Vi er nu lidt i tvivl om, hvordan vi disponerer hendes mad bedst muligt fremadrettet, hvis vi gerne samtidig vil holde fast i så meget amning som muligt. Skal vi eksempelvis gå over til at give hende fem flasker om dagen og amme hende inden hver gang. Det vil give en vis rytme og vi vil være sikre på at hun bliver mæt, men det betyder måske at amning går i stå. Vi har også talt om at amme hende fast hver 3 time og så supplere med flaske 3-4 gange om dagen, men spørgsmålet er så om hun får så sit behov for mad dækket. Vi har også talt om at fortsætte som hid til hvor hun bliver ammet/ får flasker efter hvilke signaler vi synes hun sender, men måske vil det være godt for hende at der kom en lidt fastere rytme i hendes hverdag nu hvor hun nærmer sig 3 måneder.

Derudover har vi oplevet den sidste uges tid, at hun efter 10 min ved brystet begynder at skrige og blive rigtig hysterisk, som om at hun synes mælken bare kommer alt for langsomt. Det virker nogen gange at bøvse hende af og skifte ammestilling på brystet, så kan hun spise lidt igen inden hun begynder at skrige igen. Ellers virker det hver gang at skifte bryst, men det betyder vel at hun så desværre får mest af den tynde mælk. Hun skriger ikke ved flasken, men er begyndt at blive meget ukoncentreret. Det er gør det lidt svært at give flaske, men det går.

Hun har hele tiden taget godt imod både bryst, flaske og sut.

Venlig hilsen
To lykkelige forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Svært ved at falde til ro

Kære Helen Min lille dreng er nu 3 måneder, født 26. December 2017 halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annoncer

Annonce