Annonce

Annonce

Brev:

Sjatspiser: Hormonforandringer og ammestop?


19. januar 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Sjatspiser: Hormonforandringer og ammestop?

Kære Helen,

her får du endnu et brev fra mig. Jeg har en lille dejlig datter på 4 måneder, men vi er i løbet af den sidste tid kommet ind i en rigtig dårlig rytme vedr. måltider, som jeg ikke har haft held til at bryde. Jeg fuldammer min datter, og det er sådan her:

Hun vågner og spiser 4-5 minutter og mister så koncentrationen og vil snakke. Jeg får hende nogle gange til at tage 2 minutter mere hvis jeg lægger hende til samme bryst fra den anden side, og af og til 1-2 minutter fra modsatte bryst. Jeg kan derefter ikke få hende til at tage mere, heller ikke efter en pusletur. Hun gider ikke mere, når fløden kommer, som jeg oplever det.

Så leger vi og efter en times tid bliver hun sulten igen. Det viser sig ved at hun ikke vil lege selv eller snakke mere, stirrer bare på mig. Hun spiser 4-5 minutter ved et bryst, bliver arrig når fløden kommer og vil ikke tage mere. Spiser så (måske) 4-5 minutter ved det andet bryst og bliver så nogle gange frisk igen og vi leger videre indtil hun puttes 30-45 minutter efter, og hun igen vil spise kort før hun skal sove (græder indtil jeg giver hende brystet). Hun sover så kortvarigt (30-45 minutter ), vågner op og så forfra...

Til den lange lur midt på dagen (som kun fungerer hvis jeg er i rummet ) vågner hun 1-2 gange og spiser kort for så at sove igen. Jeg vil meget gerne have et helt måltid i hende på én gang men ved ikke hvordan, når hun ikke vil? Det er for hårdt at amme hele tiden, og jeg synes måltiderne bliver lidt ubehagelige, hvis jeg skal prøve at tvinge mad i hende.

Jeg har prøvet at trække tiden mellem måltiderne og at give kogt vand på flaske, hvis hun melder sig for tidligt (før der er gået i hvert fald to ...


Annonce

... timer fra sidste måltid - bortset fra tidlig morgen og sen eftermiddag, hvor jeg kan forstå at det er normalt at de spiser hyppigere).

Som du kan høre, så sjatammer jeg hele dagen, jeg bliver helt udmattet af det, og min datter får mavekneb, så hun trives heller ikke med det.

De sidste par dage er hun også begyndt at græde og virke helt ulykkelig ved brystet, når jeg prøver at lægge hende til igen efter de få minutters mad. Men hun bliver også meget ulykkelig, hvis jeg ikke tilbyder hende mere mad... Det virker som om, hun har ondt i maven. Vi er ved at løbe lidt sur i det, synes jeg, og jeg tænker, at hun måske (som jeg) synes det er ubehageligt at jeg tilbyder hende brystet igen og igen. Jeg stopper dog med at prøve efter 15-20 minutter i alt fra måltidsstart, og jeg prøver at holde stemningen rar og kærlig. Men noget går alligevel galt, kan man sige...

Jeg tror også at det med at græde ved brystet er kommet omtrent samtidig som mine hormonforandringer: Jeg har underlig tør og knoppet hud på kroppen, jeg taber håret og har hedeture, og så er jeg svimmel og får kvalme når mælke løber til. Det er faktisk nået dertil, at jeg overvejer at stoppe med amme- Jeg synes bare også det vil være synd, da jeg også kan se mange kvaliteter i amningen (når den altså fungerer...). Jeg vil gerne til at supplere op med lidt skemad midt på dagen og en flaske til natten for at hun får bedre søvn og jeg får lidt mere kropsligt overskud - min drøm er at amme delvist i hvert fald til hun er 6 måneder. Jeg ved bare ikke om det kan lade sig gøre at vende skuden igen og i så fald hvordan?

Jeg glæder mig til at læse dine tanker om problematikken :-)

De bedste hilsener fra
Solomor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn udfordringer - 4 mdr.

Kære Helen! Tak for en fantastisk brevkasse! Vi har nogle udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

3 måneder og søvn

Hej Helen. Endnu et søvn spørgsmål - min pige på nu 3 måneder skal stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner og tungebevægelser 4.5 måned

Kære Helen. Lige lidt spørgsmål ang søvn. Vores dreng er 4 1/2 måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Aften putning - 5 mdr.

Hej Helen. Jeg har et spørgsmål omkring aften putning af min lille søn på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce