Annonce

Annonce

Brev:

Amning eller flaske?


8. januar 2016

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning eller flaske?

Hej Helen.

Vi har en datter på 5 uger (født 13 dage for sent). Hun er blevet ammet siden fødslen, men er blevet suppleret med en flaske inden sengetid, da mælkeproduktionen ikke er så høj om aftenen.

Nu er min mælkeproduktion imidlertid blevet mindre om eftermiddagen også. Så når hun dier nat, morgen, formiddag, middag og først på eftermiddagen kan hun blive mæt men de øvrige måltider kan hun ikke spise sig mæt. Især om aftenen (kl 19 og ca 22) vil hun ikke engang sutte på brystet. Har prøvet at malke ud, for at se om der er noget mælk. Og der er ikke så meget som en dråbe. Så hun bliver naturligvis sur og irriteret over at der ikke er mad.. Og det tager jo lige lidt tid at gøre en flaske klar.

Kan det passe at mælkeproduktionen bare sådan kan stoppe? Ved godt at den er ringere om aftenen, men at stoppe helt syntes jeg er underligt.

Har ...


Annonce

... en fornemmelse af at hun heller ikke bliver helt mæt kl 16 ca, men hun falder i søvn alligevel, og sover en time for så at ville have mere mad.

Vi har haft nogle nætter med skrig og skrål fordi vi hele tiden har fået at vide at der er mælk nok til at hun kan spise sig mæt til hver en tid. Og det har vi jo så fundet ud af på den hårde måde, ikke passer i vores tilfælde.

Skal vi bare acceptere at hun skal have flaske fra kl 16 og resten af dagen eller kan mælkeproduktionen stimuleres så meget at der er mælk nok? Og hvordan?

Jeg vil gerne blive ved med at amme, men tænker på et tidspunkt at det bliver tidligere og tidligere på dagen, at der ikke er mælk nok? Men i bund og grund vil vi jo bare gerne at hun er mæt og tilfreds for så er hun faktisk rigtig nem og sover godt over hele dagen.

Håber du kan hjælpe med et par gode råd..

Hilsen Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annoncer

Annonce