Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn (del 2)


4. august 2021

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn (del 2)

Hej Helen.

Vi skriver igen, da vi har forsøgt at følge op på dit sidste råd og synes ikke helt det rykker noget og gør os faktisk mere bekymrede.

Vi fulgte dit råd med, at det er far, som ligger med vores søn på en gulvmadras eller i sengen og at mor giver mælk en enkelt gang i løbet af aftenen, så det ikke bliver for meget for vores søn (og mors mælkeproduktion) på én gang. Dette har også lykkedes efter 1-2 timer, men det er ikke på en måde, hvor vi føler det at have far ved sig giver vores søn nogen fornemmelse for tryghed. Tværtimod er det en 1-2 timer, hvor vores søn skriger og græder og forsøger at kravle væk fra far og ned fra sengen/gulvmadrassen. Når far så (forsigtigt) lægger ham tilbage i sengen, så er det flitsbue, sparken, slåen og hulkende gråd.

Den eneste måde far kan skabe lidt trøst er ved at have et par bøger i sengen, som kan læses højt, men det falder vores søn ikke i søvn af. Vores søn har aldrig og bider stadig heller ikke på et sovedyr og kaster det oftest væk i frustration.

I sidste ende er målet jo, at han skal kunne sove i egen seng, men ...


Annonce

... vi kan ikke se helt meningen i mellemstadiet med far ved siden af sig, når det alligevel føles som tortur for vores søn at være i. Hvis vi skal acceptere en søn, der skal græde sig selv i søvn, så kan vi vel ligeså godt få ham til at sove i egen seng vha. 'sov godt' metoden?

Men kan det virkelig passe, at det er den metode vi skal holde fast i? Vi er bange for, det blot er flere dårlige søvnassociationer og traumer vi giver vores søn samt et dårligere forhold til hans forældre, der fremfor at give tryghed bliver fangevogtere i sengen.

Derudover så har vi brug for et råd når vores søn bliver overtræt (når han tager lang tid om at falde i søvn med den nye rutine). Normalt plejer han max at være vågen 6 timer fra sidste lur og så til han sover. Men de her dage kan der gå 9 timer før han endelig falder i søvn. Og så er det kun hvis vi i desperation tyer til amning eller vugning i armene, fordi han er så udmattet.

Er det helt forkert at ty til de gamle vaner, eller hvad skal vi gøre når han er blevet for overtræt til at sove på andre måder?

Venlig hilsen
Søren og Ane

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. september 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Flaske og søvnproblemer

Hej Helen Så har vi endnu engang brug for dit gode råd/input :) Vi har 3...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2021 | Sovevaner | 15 mdr.

Pludselig bøvlede putnlnger

Hej Helen Min datter har de sidste 8-9 måneder været fantastisk nem at...

Læs hele brevet og Helens svar


14. september 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn og tilskud

Hej Helen. Så er jeg tilbage. Kristian er nu 14 mdr., er begyndt at gå og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Putteritualer og dårlige vaner

Kære Helen, Jeg skriver, da vi i høj grad søger inputs ifm. min søns (1 år)...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2021 | Diverse | 18 mdr.

Vuggestuestart - 18 mdr.

Hej Helen Mange tak for dine super gode råd omkring indkøring i vuggestue....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce