Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkrise - 4 mdr.


20. juli 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Søvnkrise - 4 mdr.

Kære Helen

Så er det vist tid igen til at gøre brug af din ekspertise :) I denne omgang i forhold til lillebror.

Der er sket ret meget kan jeg se, siden jeg sidst skrev for en måned siden. Jeg vil forsøge at fatte mig i korthed.

Som du forudså, er han gået fra to lidt længere lure til tre lure dagligt. Op ca. kl. 6.30, to lure af 1,5 times varighed samt en powernap, puttetid ca. kl. 20. Sådan har det set ud på gode dage, men jeg synes godt nok også, der har været meget uforudsigelighed..

Lidt baggrundsinfo: Han blev syg for ca. tre uger siden med en ordentlig omgang forkølelse, som udviklede sig til mellemørebetændelse (kun behandlet med saltvand og panodil), derudover har der været tigerspring samt hans enorme motoriske udvikling (han vender sig begge veje, drejer om egen akse og kryber, dog stadig meget langsomt). Derudover har det jo også været utrolig varmt den sidste tid, og han er en stor dreng (67-68 cm og lige rundet 9 kg).

Alt ovenstående gætter jeg på har været medvirkende til en langt dårligere søvn.. Om dagen har den været utrolig uforudsigelig. Hvor han har været vant til at falde i søvn selv i barnevognen, stående stille og rimelig faste tidspunkter og vågenperioder, har han pludselig ikke ville sove uden at blive trillet, har nogle dage nægtet sin sidste lur på trods af mere end tre timers vågentid, har ikke kunnet finde roen, når han skulle sove, for ikke at tale om hans nattesøvn.. Tidligere tog han et første stræk ...


Annonce

... på 4-5 timer og fik mælk omkring midnat og kl. 3 og ca. kl. 5-6. Nu vågner han nærmest hver anden time, nogle nætter hver time. Han ligger meget uroligt, vender sig om på siden og maven, klynker i søvne, vil ikke tage sutten, og vil kun falde til ro ved brystet, hvor han faktisk hver gang drikker en seriøs tår mælk. Nogle gange falder han til ro ved brystet, men andre gange sover så ikke videre, men ligger bare og pludrer og er lysvågen (ved 4-5 tiden). Vi er ved at være utrolig trætte begge to (nok mest mig). Vi var til lægen i går for at tjekke, at det ikke er væske i ørene, men han sagde, at det så fint ud, lidt rødt stadig, men så ud til at være rigtig godt på vej oven på mellemørebetændelsen.

En anden ting er, at han nu fuldkommen afviser flasken, som far ellers var begyndt at give om aftenen. Nu er det kun brystet, der duer. Jeg kan stadig lægge ham fra mig, mens han er halvvågen, men brystet skal være sidste del af putteritualet for, at han ikke bliver ulykkelig. I sidste uge valgte vi at starte op på skemad. Han virker meget klar, og det går sådan set fint. Stadig kun med små smagsprøver og en enkelt gang om dagen, men det går sådan set fint.

Hvad tænker du om ovenstående? Vi ville jo meget gerne satse på, at vi omkring de 6-7 måneder, kan nå de 5-6 timers søvn uden amning, og det synes vi godt nok ser lidt sort ud lige nu. Håber jeg har fået alle facts med, og at du kan give lidt input til, hvad det er der er på spil.

Kærlig hilsen
S

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig dreng på 3. måned - hjælp til bedre rytmer

Kære Helen Vi skriver til dig for at få hjælp til at få en mere “normal” og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte rutiner

Hej igen. Tak for dit tidligere svar på er mit spørgsmål. Det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Klynker og græder konstant - 3 mdr.

Hej Helen Min dreng er født 34+6. Så han er 12 uger = 7 uger korrigeret. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnkrise del 2

Kære Helen Mange tak for dit svar. Det er godt at vide, at det er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annonce