Annonce

Annonce

Brev:

Mad og vægt - 9 mdr.


16. april 2021

Alder:
9 mdr.

Mad og vægt - 9 mdr.

Hej igen Helen

Tusinde tak for dit sidste svar - det var rigtig brugbart og vi er på rette vej. Det gik ret nemt med at putte i egen seng og tror kombien af godnatgrød og at blive puttet lidt senere hjælper hende til at sove tungere om aftenen, istedet for at vågne hele tiden. Hun kommer stadig over i sengen i løbet af n eddn atten og bliver ammet 1-2 gange, men vi arbejder os i den rigtige retning.

Jeg skriver nu med et opfølgende spørgsmål omkring mad og vægt. Som jeg skrev er hun en stor og rund pige, ca. 11 kg og 72 cm ved 8 mdr. Hun er rigtig glad for al slags mad og det er en fornøjelse at se hende gå igang.

Man siger jo at ammebørn ikke kan blive for tykke, men er der et tidspunkt, hvor man skal være mere obs på maden og vægten? Eller er det alt for tidligt at tænke på den slags, og skal vi bare nyde hendes madglæde? Hun er meget aktiv og stærk.

Vi spiser ret sundt, primært vegetarisk men får hhv kød og fisk en gang om ugen samt som pålæg, og hun får ofte lidt rester - dvs hun får kød eller ...


Annonce

... fisk de fleste dage. Hun får kun hjemmelavet mad, men vi tilsætter faktisk ikke fedtstof og mælkepulver til hendes grød. Hun er dog først lige begyndt at få havregrød nu morgen og til godnatgrød, da hun ikke har villet mades med ske tidligere. Så resten af maden er normal mad i babyvenlig udgave. Hun får selvfølgelig smør på brød og frugt, men ofte sammen med en grøntsag.

Vi lader hende spise til hun er mæt, men nogle gange virker det til at hun bare kan blive ved og ved, så vi prøver at give hende nogle grovere ting, der også skal arbejdes for. Men skal vi fx give hende sødmælk, når hun skal til at drikke mælk? Og bør vi tilsætte fedtstof til grød selvom hun et stor?

For os er det selvfølgelig vigtigt at hun får, hvad hun har brug for, men også at hun får et naturligt forhold til mad, mæthedsfølelse og sin egen krop - også selvom hun skulle blive ved med at være lidt rund i det. Storebror har altid været lang og meget slank, så her har vi haft den modsatte problematik!

Hvad tænker du om det?

Mange tak!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre rytme del 3

Hej igen UNDSKYLD jeg glemte et vigtigt spørgsmål :) I forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre søvnrytme del 2

Hej Helen Tak for dit hurtige og gode svar. Det er virkelig fedt med input....

Læs hele brevet og Helens svar


5. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre soverytme ifm dagpleje

Hej Helen Min dejlige dreng begynder indkøring i dagplejen om ca. en måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce