Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling og lidt om putterutiner


13. januar 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen,

Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det giver mig altid sådan en ro at høre fra dig, det skal du vide.

Jeg er, som rigtig mange andre mødre og forældre generelt, efterhånden ret påvirket af coronasituationen og de medfølgende restriktioner. Min datter, der i næste uge bliver 1 år, er afsted hver dag, da vi begge arbejder som selvstændige og har svært ved at lukke ned for vores arbejde. Hun er jo i rivende udvikling, både med hensyn til sociale og sproglige evner.

Hun er nysgerrig, har lært at gå selv, siger flere ord og forstår helt tydeligt meget af det, der bliver sagt. Hun kan bruge legetøj på en helt ny måde, og hun nyder virkelig at skubbe ting fra sted til sted, kasser, gåvogn, stole, lænestol og meget mere. Til stor underholdning for os forældre. Hun vil gerne i dagligdagsting, trykke på knapper til diverse elektroniske devices, tage strømper af osv.

Der er ingen tvivl om, at personalet i vuggestuen i øjeblikket er presset og gør deres absolut bedste. Der er sygdom, hvorfor der ofte er vikarer, hvilket min datter har svært ved at finde tryghed i. Og det giver uro på stuen hos de mindste, der jo helt klart har brug for deres primære pædagoger. Jeg tænker selvfølgelig på, hvordan og om hendes udvikling kan understøttes tilstrækkeligt, når alt er så presset og anderledes i disse tider, og pædagogerne ikke hver dag har mulighed for at få sig sat ned med børnene og lave de aktiviteter, de måske ellers ville for at følge den læreplan, jeg antager at de skal følge. Hvad kan jeg selv gøre for at hjælpe hende bedst muligt, hvor hun er nu? Især når man er så begrænset på aktiviteter uden for huset.

Mht. nattesøvn, så har hun længe haft glæde af en sovebamse, og det er tydeligt, at hun er glad for den. Hun lyser op, når ...


Annonce

... hun ser den og den får mange krammere. Hun har den også tæt på sig hele natten. Det er helt klart en vigtig del af det putteritual, vi skal til at finde. Hvilket bringer mig til næste emne. Lige nu får hun stadig en enkelte flaske inden sengetid, som den eneste, og den giver hende en god ro.

Jeg er helt med på, at den i løbet af de næste måneder skal/bør udfases, men i denne tid, hvor der er så meget uro omkring hende, når hun er væk i dagtimerne, vil jeg nødig skulle begynde også at udfase den. Vi er tilmed i en mærkbar separationsfase. Hun vil ofte gerne op og sidde på arm, men helst ikke stillestående. Og ej heller siddende.

Hvordan udfases denne flaske bedst, når det rigtige tidspunkt kommer? Hun er lige nu ikke særlig interesseret i at sidde og kigge i/læse bog med os, og putning lige nu, er som det faktisk har været det sidste lange stykke tid, hovedsageligt præget af leg, der starter i stuen efter et bad, måske et lille godnatmåltid, hvorefter legen flytter ind på hendes værelse, lyset dæmpes, vi er på gulvet på hendes legemadras, hvor der bor en masse bamser, som hun gerne tumler i. Når hun viser tegn på, at hun er træt, finder vi flasken frem, og så falder hun dejligt til ro, mens hun får sunget vuggevise og spiser den. Nogle gange falder hun hen imens, og så lægges hun i sengen derefter, andre gange har hun lige brug for lidt mere tid til at falde helt til ro, og på de gode og fleste dage klarer hun det selv i sin seng, og somme tider er det lidt sværere at finde ro. Så egentlig søger jeg nok bare et par håndgribelige råd til, hvordan vi kan stille endnu mere skarpt på rutinerne, og hvordan vi, hvis hun ikke af sig selv bliver uinteresseret i flasken, får denne udfaset på et tidspunkt?

Endnu engang tak for en fantastisk brevkasse.

Kærlig hilsen
J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt

Kære Helen, Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn....

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce