Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.


14. september 2020

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.

Hej Helen

Det er faktisk fair nok, hvis du ikke føler du kan give entydigt svar denne gang, men alligevel vil jeg gerne høre dine betragtninger og råd.

Vi er nået til den erkendelse, at vores dreng ikke bliver glad for sin dagplejemor, og skal derfor skifte. Sundhedsplejersken og dagplejepædagogen har anbefalet os en dagpleje, hvor han kan tælle for to, fordi det pt virker til, at han er meget sensitiv, og reelt nok er et mere krævende barn.

Det kan være lidt hønen og ægget: Er han sensitiv fordi han ikke er tryg, eller er han ikke tryg, fordi han er sensitiv.

Jeg har flere gange oplevet, når vi har besøgt familier med jævnaldrende, at han reagerer meget voldsomt med gråd, hyperventilering og nærmest angst, når de andre børn hviner/skriger eller bevæger sig voldsomt. Også selvom han sidder trygt og godt hos mor/far og vi tager det stille og roligt. Det er så slemt, at vi må forlade selskabet. Dagplejemoren fortæller også, at han er utryg ved de andre børn og deres forældre, og vil bæres/sidde på hende hele tiden. Derfor hælder jeg nok mest til at tro, at han i hvert fald er lydsensitiv, og det ligesom er dér den er startet. Derfor hælder jeg nok også mest til en dagplejemor fremfor en vuggestue.

Samtidigt har han et ret stort behov for stimuli. Vi oplever frustration og irritation når der sker for lidt. Vi er nok ...


Annonce

... den type forældre, der er meget på, samtidigt med at vi også er opmærksomme på, at han også skal lege alene engang imellem. Han kan ikke lide at tumle vildt, men til gengæld kan han bruge enormt meget tid på at få læst bøger, som egentligt er lavet til ældre børn. Mens vi har læst os til, at børn godt kan lide gentagelser, så vil han gerne have nye bøger og nyt legetøj hele tiden og det føles som om han lærer nye ord næsten hver dag. Vores hus ligner efterhånden en vuggestue i omfanget af varierede aktiviteter, og balancen og selvtilliden har fået et nøk op af efter vi fik legeskum med trapper og forskellige rutchebaner i stuen. Min bekymring bliver så, om der sker for lidt hos en dagplejemor. Måske bliver han også frustreret fordi han keder sig.

Sidst, har jeg på fornemmelsen at han er utryg ved små rum.

Det er som om han har behov for 'få mennesker', men 'masser af plads og stor variation i stimuli'. Så det ene tæller for dagpleje, og det andet måske mere for vuggestue?

Hvordan kan jeg vurdere det?
Kan du dele dine tanker. Om ikke andet, så kan jeg bruge dem til at komme videre med.

Sidst, men ikke mindst. Vi skal møde en ny dagplejer i næste uge. Kommunen fortæller at hun er uddannet i sensitive børn og tit bliver brugt til netop disse børn. Hvad skal vi være opmærksomme på for at vurdere om hun er den rigtige?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2020 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestuestart - 15 mdr.

Hej Helen. Så har vi brug for dit råd igen:) Denne gang om et ret følsomt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2020 | Udvikling | 15 mdr.

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.

Hej Helen Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen. Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Putteritual med gråd varer op til 2 timer

Hej Helen, Vi skrev til dig for to uger siden pga udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce