Annonce

Annonce

Brev:

22 måneder og vågner ulykkelig om natten


31. juli 2020

Kategori:
Alder:
22 mdr.

22 måneder og vågner ulykkelig om natten

Hej Helen,

Tak for din hjælp og gode råd - vi er kommet lidt nærmere end mere rolig putning for vores datter som nu er 22 måneder, men hun står selvfølgelig ikke stille i sin udvikling, så nu har vi lige brug for lidt retning for at hjælpe hende bedst muligt :)

Lige nu ser vores dag sådan ud:

Hun vågner alt mellem 5.30 og 7.00 og er glad og vil gerne op, får morgenmad og kommer i vuggestuen - her er hun begyndt at være ulykkelig når vi afleverer, det har ikke tidligere været et problem. Når vi så henter, har hun som regel haft en rigtig fin dag, så det varer ikke ved og gennemsyrer ikke dagen. Hun sover som regel 1t og 30-40 min lur ved middagstid, både hjemme og i vuggestuen.

17.45-18.00 får hun aftensmad, leger lidt eller synger og kl 19.00 læser vi en bog sammen inden hun kommer i bad, får nattøj på, kommer i seng og her taler vi lidt sammen om hendes dag og putter godnat.

Og så starter miseren, indimellem er hun nem at få til at sove og vi lægger som regel tøj sammen eller rydder op imens hun er i sin seng. Vi svarer hvis hun kalder og kommer retur og putter hvis hun bliver ked af det. Men oftere og oftere bliver ...


Annonce

... hun vred/frustreret og skriger ‘nej’ til både sut og kram og dette kan godt vare en halv time, måske endda en hel, hvorefter hun jo egentlig falder i søvn, men mest af udmattelse og man føler sig som en ganske utilstrækkelig forælder. Det skal siges her at det er ligegyldigt om det er far eller mor der putter, reaktionen kan være den samme.

Hun er også ved at gøre det samme et par gange om ugen, i løbet af natten. Hun vågner ved en 1-tiden og skriger igen ‘nej’ og kalder på den af os der ikke er i lokalet. Vi tager hende op og trøster, men dette hjælper ikke altid, heller ikke sut eller endda om vi tilbyder at hun kan sove hos os - hun skriger bare, igen til hun er udmattet og rolig igen. Hvis det har været en hård nat, vågner hun som regel først omkring kl 7.00, ved en rolig nat, hvor hun måske kun kræver en smule ‘sssssschhhh’ ved en 4-tiden, står hun op omkring kl 6.00-6.20.

Vi synes vi har prøvet mange ting med bøger, med og uden godnat-mad osv osv, men er ved at være matte i sokkerne efter en god måned på denne måde - så vi håber du har et par gode råd der kan hjælpe os lidt på vej igen.

De bedste hilsner
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. august 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

23 mdr. falde i søvn selv

Hej Helen, Jeg skrev til dig i slutningen af juli, da Asta, vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Opdragelse | 19 mdr.

Dreng på 19 mdr skubber

Kære Helen, Vores glade dreng på 1,5 år kan godt finde på at skubbe andre...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Sove i egen seng - 22 mdr.

Hej Helen, Tak for dig! ☺️ Vi er førstegangsforældre og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2020 | Opdragelse | 20 mdr.

Nægter at holde i hånd

Hej Helen, Her kommer spørgsmål nummer to! Johanne lærte først at gå...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Svært at finde puttetidspunktet

Kære Helen Jeg skriver lige to breve til dig, da jeg to spørgsmål om meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce