Annonce

Annonce

Brev:

22 måneder og vågner ulykkelig om natten


31. juli 2020

Kategori:
Alder:
22 mdr.

22 måneder og vågner ulykkelig om natten

Hej Helen,

Tak for din hjælp og gode råd - vi er kommet lidt nærmere end mere rolig putning for vores datter som nu er 22 måneder, men hun står selvfølgelig ikke stille i sin udvikling, så nu har vi lige brug for lidt retning for at hjælpe hende bedst muligt :)

Lige nu ser vores dag sådan ud:

Hun vågner alt mellem 5.30 og 7.00 og er glad og vil gerne op, får morgenmad og kommer i vuggestuen - her er hun begyndt at være ulykkelig når vi afleverer, det har ikke tidligere været et problem. Når vi så henter, har hun som regel haft en rigtig fin dag, så det varer ikke ved og gennemsyrer ikke dagen. Hun sover som regel 1t og 30-40 min lur ved middagstid, både hjemme og i vuggestuen.

17.45-18.00 får hun aftensmad, leger lidt eller synger og kl 19.00 læser vi en bog sammen inden hun kommer i bad, får nattøj på, kommer i seng og her taler vi lidt sammen om hendes dag og putter godnat.

Og så starter miseren, indimellem er hun nem at få til at sove og vi lægger som regel tøj sammen eller rydder op imens hun er i sin seng. Vi svarer hvis hun kalder og kommer retur og putter hvis hun bliver ked af det. Men oftere og oftere bliver ...


Annonce

... hun vred/frustreret og skriger ‘nej’ til både sut og kram og dette kan godt vare en halv time, måske endda en hel, hvorefter hun jo egentlig falder i søvn, men mest af udmattelse og man føler sig som en ganske utilstrækkelig forælder. Det skal siges her at det er ligegyldigt om det er far eller mor der putter, reaktionen kan være den samme.

Hun er også ved at gøre det samme et par gange om ugen, i løbet af natten. Hun vågner ved en 1-tiden og skriger igen ‘nej’ og kalder på den af os der ikke er i lokalet. Vi tager hende op og trøster, men dette hjælper ikke altid, heller ikke sut eller endda om vi tilbyder at hun kan sove hos os - hun skriger bare, igen til hun er udmattet og rolig igen. Hvis det har været en hård nat, vågner hun som regel først omkring kl 7.00, ved en rolig nat, hvor hun måske kun kræver en smule ‘sssssschhhh’ ved en 4-tiden, står hun op omkring kl 6.00-6.20.

Vi synes vi har prøvet mange ting med bøger, med og uden godnat-mad osv osv, men er ved at være matte i sokkerne efter en god måned på denne måde - så vi håber du har et par gode råd der kan hjælpe os lidt på vej igen.

De bedste hilsner
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2021 | Amning | 2 år

Ammestop 24 måneder

Kære Helen Jeg har en dreng der fylder 2 år om 14 dage. Jeg ammer stadig men...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2021 | Sovevaner | 2 år

Pludselig svært ved at falde i søvn

Hej Helen Godt nytår! Vores datter er nu to år og stortrives både hjemme...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2021 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Madudfordringer

Kære Helen Tak for dine tidligere besvarelser af mine spørgsmål, det har...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

Bange for soveværelset om natten

Kære Helen Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse, som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2020 | Sovevaner | 2 år

Let søvn og gulv der knirker?

Hej Helen, Det er godt nok ikke mere end en uges tid siden, jeg sidst skrev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce