Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med søvn - 2 mdr.


20. maj 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Udfordringer med søvn - 2 mdr.

Kære Helen,

Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at trappe ud af vugningen, da en anden udfordring kom i vejen. Lille A er nu 12 uger gammel og for 2 uger siden ændrede hendes søvnmønster sig fra at kunne sove tilfreds i slyngevuggen på dagtid og delvist om aftenen/natten til at være mere og mere afhængig af os. Fra omkring kl. 14 vågner hun kort tid efter at vi har puttet hende i slyngevuggen. Et typisk scenarie er;

Hun vugges til hun lige er ved at falde i søvn og lægges over i slyngevuggen hvor hun falder i søvn. (Stadig med motor)
Hun vågner efter 45 min, og vi forsøger at hjælpe hende videre i søvnen. Dette lykkes, men kun kortvarigt. Hun vågner typisk igen efter 5-10 minutter og skal herefter hjælpes videre. Vi har tidligere kunnet få hende videre i søvnen i slyngevuggen, men dette er nu helt umuligt. Vi tager hende derfor op efter nogle forsøg og vugger hende i armene vha pilatesbold i et mørkt, køligt rum og forsøger at lægge hende igen. ( Det er også her slyngevuggen er) Dette kan gentage sig helt til næste amning.

Dette har tidligere været en aften-ting når hun er ved at være træt, men tidspunktet for hvornår ovenstående begynder har flyttet sig til tidligere og tidligere på dagen nogle dage fra kl 11 om formiddagen, hvor søvnen bliver kort og afbrudt. Om aftenen fortsætter dette også længere end tidligere nogle gange til kl 00-01 om natten, hvor min mand har hende. Ofte med hende i favnen i sengen, men hun vågner nemt ...


Annonce

... så snart hun ikke er i bevægelse. Om natten kan hun sove stille i sengen fra kl 01-05 ca. afbrudt af amninger ca hver 3. time. Vi svøber hende hver gang i et svøb fra Ergobaby, som vi synes giver hende ro.

Sundhedsplejersken mener hun er en fremmelig baby, som tidligt har lært at holde hovedet selv og nu kan stå længe på albuerne uden at synke sammen. Hun har konstant øjenkontakt når hun er vågen og vil være med i alt. De mener dette er en forklaring på at hun kan have sværere ved at sove.

Vi har været til kiropraktor som vurderer hende særdeles anspændt i nakke og ryg som tidligere, men usikkert om hun er dette pga vugningen eller om hun vågner pga anspændtheden?

Vores sundhedsplejerske mente til en start det kun var en fase, og anbefalet os at give hende den nærhed og bevægelse hun havde brug for. Nu, 14 dager senere, er hun enig i at denne situationen ikke rigtig er holdbar, og har foreslået indlæggelse på børneafdelingen. Vi synes dette virker noget voldsomt, men ved samtidig ikke hvordan vi skal komme os ud af denne situationen og videre. Vi er usikre på hvordan vi kan bryde dette? Er det vores puttemetoder som er skredet ud og nu er hovedproblemet eller blot alderen? Vi har brug for at vide om vi skal gøre noget helt andet for at bryde det uheldige mønster, feks at tage en ”kold tyrker” og få hende til at sove i barnevognen eller om vi lige nu blot skal holde ud i håb om at det vender om få uger?
Glæder mig til at høre fra dig.

Venlig hilsen
E

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Udvikling | 3 mdr.

Udvikling og søvn - 3 mdr.

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om nedenstående, men har nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme, dreng 12 uger

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg kan ikke tælle hvor mange...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnen går den forkerte vej

Kære Helen Mange tak for dit seneste svar vedr. gåture. Som nævnt lider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce