Annonce

Annonce

Brev:

Smerter efter amning


15. januar 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Smerter efter amning

Hej Helen.

Søn nummer to er nu 8 måneder og vokser dejligt, men jeg har i tre uger nu (av og på) oplevet stærke smerter efter amning. Det føles som om det brænder inde i brystet (kun Venstre) ca. 1-2 timer efter amningen, og så aftager det gradvist. Små jag nu og da forekommer dog. Jeg kan ikke sove for det og har af og til måtte spise stærke smertestillende for at kunne holde det ud.

Jeg har været hos lægen og blev sat igang med en pillekur i mod svamp, hvilket virkede som det mest oplagte, da min søn tidligere har haft trøske. Der er nu gået lidt over en uge, og der er ingen bedring, så lægen mener ikke længere det er svamp, men at jeg nok bare er “en af dem” hvor man ikke kender til årsagen til smerterne. Hun sagde desuden at jeg jo kunne overveje at afslutte amningen, eller forsøge at amme mindre på mit venstre bryst i en periode. Jeg har ...


Annonce

... dog ikke overhovedet lyst til at afslutte amningen, og kan heller ikke affinde mig med ikke at kende til årsagen til smerterne. Der har jo ikke været sådanne problemer før, så hvorfor kommer det nu?

Jeg har før haft white spots, især på det højre bryst, men oplevede for tre uger siden, og altså lige op til dette forløb, også at have det på venstre. Jeg fik prikket hul med nål og masseret mælken ud, men det “sår” eller hvide område som plejer at hele op, er stadig hvidt og ret ømt og er desuden større end det jeg før har haft.

Jeg vil så gerne problemet til livs, for smerterne er uudholdelige, og jeg vil virkelig gerne fortsætte med at amme mit barn. Har du nogle bud? Man får vel ikke pludselig problemer med sutteteknik efter 8 måneder? Og kan en skade på brystvorten overhovedet give så stærke smerter inde i brystet?

Med venlig hilsen
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. januar 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Stop af natteamninger - baby på 9 måneder

Hej Helen. Mange tak for en god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mælkeprodukter - 7 mdr.

Hej Helen Vi har din bog om mad, og er meget glad for mange af opskrifterne...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Småtspisende baby - 6 mdr.

Kære Helen Tak for nogle altid gode og fyldestgørende svar. De er en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Pludselig utrøstelig og hysterisk ved putning

Hej Helen, Vi har en lille dreng på snart 8 mrd (om en uge), der pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

8 måneder og urolig nattesøvn

Hej Helen, Nu skriver jeg igen om min datters søvn. Jeg håber du kan give...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce