Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ang. søvn


12. januar 2020

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Spørgsmål ang. søvn

Kære Helen.

Mange tak for dit svar og råd ang. Es brystafvænning - det virkede, og han er nu afvænnet så fint, selvom han stadig savner det lidt.

Det har også hjulpet på Es søvn i den forstand, at han ikke længere vågner mange gange om natten og synes, han skal spise. Dog er han begyndt at vågne fast kl. 4.30, og efter mange dage på den måde er jeg godt træt, og det bliver han jo også.

Jeg begynder ofte at lægge ham omkring kl. 19, og så sover han omkring kl. 20. Når han så vågner der ved 4.30-tiden, forsøger jeg selvfølgelig at vende ham om på siden og få ham til at falde i søvn igen. Men han rejser sig op igen og igen og græder.

Forskellige 'modeller' har jeg nu prøvet af nogle gange:

1) Jeg bliver ved med at putte ham/vugge ham, til han falder i søvn igen, men der går minimum 1.5 timer, før det sker, og så er det tit alligevel tid til, at jeg/vi skal op og tænke på vuggestue, arbejde osv. Det er derfor ikke så holdbar en løsning.

2) Han virker sulten. Jeg har forsøgt at give ham en banan, og den gufler han lynhurtigt, men det får ham ikke til at falde i søvn. ...


Annonce

... Derefter står jeg op med ham, og han spiser en stor portion havregrød. Jeg overvejer derfor, om det handler om, at han er sulten.

Han er siden brystafvænningen begyndt at spise bedre - større og flere ordentlige måltider. Jeg har derfor forsøgt at sørge for at give ham en god portion aftensmad og måske en ekstra banan, lidt grød eller andet, så hans mave burde være mæt i mange timer.

Jeg vil blive meget taknemmelig, hvis du kan komme med nogle forslag til, hvordan jeg kan få ham til at sove igennem til kl. 6. Som det er nu, bliver han jo utroligt træt i løbet af morgenen/formiddagen, og enten bliver han lagt til en lille kort lur, eller han bliver overtræt og får ikke en ordentlig frokost, inden han bliver lagt til middagslur, og så er han træt og pjevset hele dagen.

Det gør det svært at planlægge noget samt at 'time' tingene ordentligt, og det gør det også svært for ham i vuggestuen, hvor han pt. er mere tryghedssøgende end normalt (det kan selvfølgelig også hænge sammen med brystafvænning) - men gode forslag modtages med glæde!

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Julia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. januar 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Slår sig selv og svær at putte til natten

Hej Helen. Igen tak for en god brevkasse. Det er gået så fint med at få min...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Vedr. ændring af søvnrytme

Hej Helen, Nu ser jeg mig nødsaget til at få hjælp udefra. Vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvn i vuggestuen - 18 mdr.

Hej igen Nu skriver jeg igen vedrørende søvn i vuggestuen, da vi er ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Putning, vågner mange gange og meget morglad

Kære Helen Vores dreng A er nu blevet 16 måneder. Han er en meget glad...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Kravler som en abe

Kære Helen, Jeg har en skøn og meget livlig dreng, han er begyndt at gå og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce