Annonce

Annonce

Brev:

Dagssøvn - opfølgning


8. oktober 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Dagssøvn - opfølgning

Hej Helen.

Tak for dine gode råd ift. min datters dagssøvn.

Til at starte med er hun blevet tjekket for spændinger mm. og burde ikke have ondt.

I forhold til at bruge amning som en del af putteritualet er det lidt problematisk da min datter næsten altid kvitterer med afføring ifm. amning. Det fungerer egentlig fint at amme hende i søvn hvis hun er godt træt og jeg lægger mig ind i sengen med hende, men der går ikke mere end et par minutter, og så må jeg ud og skifte ble. Selvom jeg så prøver at ligge mig ind med hende i sengen efterfølgende, er det som om bleskiftet har vækket hende helt samt at hun ikke er sulten og dermed ikke vil ammes mere. Jeg er grundet ovenstående egentlig stoppet lidt med denne procedure, da det oftest ender i overtræthed og at kampen om at få hende til at sove bliver endnu mere udfordrende.

Det er en rigtig fin beskrivelse af bevidsthedsstadierne, men synes aldrig rigtig min datter når til hverken stille årvågenhed eller døsighed :-) Hun er sjældent i ro, og som oftest kører både arme og ben på hende nonstop i al hendes vågentid. Dette er også årsagen til at det er stort set umuligt at få hende til at sove selv uden at være svøbt. Når hun så bliver træt går hun stort set altid fra glad aktiv vågentid direkte til gråd og græder indtil hun sover, selvom hun bliver ...


Annonce

... vugget i vores arme.

Jeg har forsøgt at forsøge at aktivere hende for at sikre mig hun ikke blot græder fordi hun keder sig, men hun kan ikke afledes og det virker som om det egentlig bare stresser hende hvis jeg prøver at lege videre. Hvis jeg prøver at “kigge på klokken” og begynde at få hende til at sove inden hun begynder at græde, starter gråden bare tidligere.

Jeg har også forsøgt med et bad inden hendes middagslur, hvilket hun nyder, men ikke bidrager til træthed - nærmere tværtimod bliver hun superfrisk både under og efter og elsker at ligge og plaske rundt.

Desuden oplever vi i øjeblikket store udfordringer med at hun “powernapper”. Ved at det formentlig er fordi hun ikke kan komme videre til næste søvnstadie, men hun er næsten umulig at få tilbage i søvnen med mindre man allerede sidder med hende i armene. Har forsøgt at begynde at vugge med slyngevuggen lidt før hun normalt vågner, men hun vågner alligevel og er meget ked af det og tydeligvis stadig træt. Selvom jeg tager hende op i favnen når hun vågner kan jeg ikke få hende til at sove videre.

Hun sover som oftest fra 20-06 om natten afbrudt af 3-4 amninger, så det burde ikke være fordi hun sover “for meget” om natten.

Vi kæmper altså stadig en del med søvnen, og håber du vil dele dine tanker om ovenstående.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. oktober 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Vågner efter 45 minutter

Kære Helen Tak for dit råd ang. urolig nattesøvn. Min datter (11 uger)...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover pludseligt dårligt om natten

Kære Helen Så skriver jeg igen. Min datter på 16 uger har den sidste uge...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Min baby vågner hver 2. time eller oftere

Hej Helen, Jeg har en søn på 4 måneder som sover utrolig dårligt, hvilket...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Vil kun sove oven på mig

Hej Helen. Jeg har en dejlig lille dreng på 13 uger. Han er generelt et...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Vil ikke falde i søvn i barnevognen - 3 mdr.

Kære Helen. Jeg har skrevet et andet brev til dig angående problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce