Annonce

Annonce

Brev:

Tilpasning eller svigt?


24. juni 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Tilpasning eller svigt?

Kære Helen,

Tusind tak for dine gode råd i forbindelse med forberedelse af vores store flytning. De var enormt givtige!

Nu er vi så ankommet til Danmark og har været her i 8 uger. Jeg selv er startet på deltidsjob, og A er startet i børnehave på en langsom og blid indkøring med korte dage og langsom optrapning efter nogle uger. Nu er hun rigtig glad for den og har også taget det danske sprog til sig virkelig flot. Hun kan stadig godt sige en gang i mellem, at hun ikke vil i børnehave, men når vi taler om det, viser det sig, at det ikke er fordi, hun ikke gider børnehaven, men fordi hun ikke vil være væk fra mig. Så taler vi om det og italesætter følelserne. Det forsøger jeg at gøre med alle de ting, der er (og måtte) dukket op.

Hun har generelt taget det hele ekstremt flot, men der har selvfølgelig også været nogle reaktioner på alle forandringerne, blandt andet i form af drømme og natterædsel. Det, der fylder mest, er savnet – hun savner sin far, farforældre, gamle hus og lidt sine to fætre og venner. Det var mest tydeligt de første uger, hvor hun ofte ville sige, at hun savnede en person, hvortil jeg altid svarer noget i retning af ”det kan jeg godt forstå, og det er helt okay. Har du brug for et knus?” Ofte var det det eneste, hun havde brug for at høre, hvorefter hun glad fortsatte med hendes leg. Efterhånden siger hun mest, at hun savner nogen eller noget, hvis hun møder modgang.

Den måde, vi forældre har aftalt at overleve de næste 8 måneder på, er ved at far (som er blevet tilbage i USA indtil ...


Annonce

... januar 2020 pga arbejde) kommer på besøg ca. hver 2. måned i en uge eller to. Det bliver vi som par og han som far nødt til, men nu her efter hans første besøg på 2 uger er jeg i tvivl om, hvad der er bedst for A. Hun har nemlig lige vænnet sig (så meget som man nu kan) til at undvære sin far og være ok med det. Hun var selvfølgelig ekstremt lykkelig, da han kom til Danmark, og de tilbragte rigtig meget tid sammen og fandt hinanden igen, og nu hvor han så er rejst tilbage igen, er hun rigtig ked og savner ham enormt meget. Hun drømmer rigtig meget igen og har følelserne udenpå tøjet, altså bliver nemt virkelig ked eller vred over meget små ting og er mere aggressiv og trodsig end normalt.

Og nu kommer mit spørgsmål (endelig): Tror du, at A føler et svigt fra sin far (og mig?), når han rejser bort? Og kan det have langvarige effekter på hende i forhold til at turde stole på og knytte sig til ham/andre mennesker i fremtiden? Er det bedre for hende, hvis hun og far slet ikke ses, indtil han flytter rigtigt hertil? Eller læser jeg bare for meget i hendes væremåde, og er det bare helt normalt og aldersrelateret? Det ER jo ingen let sag at være 3 år gammel, men hun har bare ekstra mange ting at forholde sig til...

Det var en lang, opdaterende udredning til et enkelt men meget dybtliggende spørgsmål. Jeg har et par andre spørgsmål også, som jeg lige sender i separate breve for overskuelighedens skyld :)

På forhånd tusind tak for al din hjælp og indsigt. Jeg glæder mig til at høre dine tanker og råd.

Venligst,
Mor til A.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. juni 2019 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Mad- og søvnvaner og adfærdsændring

Kære Helen, Lige et par spørgsmål mere om A, denne gang om mad- og søvnvaner...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2019 | Renlighed | 3 år

Træning af renlighed - 3 år

Hej Helen Vi er igang med, at træne renlighed. I lørdags tog vi bleen af...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2019 | Sovevaner | 3 år

3 årig og putning

Hej Helen Vi har verdens sødeste, mildeste og gladeste pige på tre år. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Renlighed - knap 4 år

Kære Helen. Jeg skriver til dig vedr. min datters renlighed. Emnet fylder...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2019 | Sovevaner | 3 år

Godnat - 3 år

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for hjælp, min mand og jeg er ikke stolte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Passiv rygning

Børn som udsættes for passiv rygning har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis og astma.

Børn som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen vil få dårligere lungefunktion.

Risikoen er større jo mere røg barnet udsættes for. Undgå derfor altid rygning i nærheden af børn.

Vær opmærksom på at rygning har betydning, når man taler om vuggedød.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce