Annonce

Annonce

Brev:

Den svære middagslur


16. april 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Den svære middagslur

Kære Helen

Endnu engang stort tak for dine gode råd.

Lillebror sover fortsat flot om natten. En gang i mellem kalder han, men de fleste nætter, sover han helt uden hjælp. Og han falder også stadig også selv i søvn. Det er vi meget glade og taknemmelige for!

Desværre falder han fortsat først i søvn kl 21.30 / 22 (og sover til kl. 6.30/7). Enkelte dage springer han luren over i vuggestuen, og det gør han også ind i mellem i weekenden.

Problemet er, at der er en politik i vores institution om, at man ikke vækker børn fra deres lur. Vores stuepædagog er meget sød og forstående, og vi har en stiltiende aftale om, at hun nusser lillebror vågen, hvis han sover længere end halvanden time. Men hvis hun er syg, på ferie eller har tidligt fri, ...


Annonce

... sover lillebror gerne to timer til middag, og så sover han først igen kl. 22.30 – og de dage vågner han sjovt nok tidligt morgenen efter.

Det virker helt umuligt at forsøge at "vende" døgnet uden det samme stabile fokus i vuggestuen. Så hvordan tænker du bedst, vi griber det an?

Med storesøster havde vi ikke samme hjælp fra stuepædagogen, og storesøster sov derfor længere og længere middagslure og endte med at kunne falde i søvn omkring kl. 23.

De fleste aftner sover lillebror omkring kl. 21.30. Men er det ikke også sent for sådan en lille fyr?

Skal vi bare holde ud frem til sommerferien og forsøge at finde rytmen der? Vi tænker ikke, at han skal sove, når han er begyndt i børnehave.

På forhånd stort tak og god påske!

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. april 2019 | Sovevaner | 3 år

Godnat - 3 år

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for hjælp, min mand og jeg er ikke stolte...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 6 mdr.

Spise i egen stol og grøntsager

Kære Helen, Tak for dit svar ang. putning i egen seng. Det går overraskende...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Uenigheder i vuggestuen

Hej Helen, Vi har haft en rigtig grim oplevelse idag. Min store dreng på 28...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Middagslur? - 2 år, 8 mdr.

Kære Helen Mange tak for dine gode og omsorgsfulde svar, som gør en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Overgang fra tremmeseng til juniorseng?

Hej Helen Tak for et fint foredrag i Esbjerg i forgårs! Det går som sagt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce