Annonce

Annonce

Brev:

Baby græder, når hun bliver lagt


13. marts 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Baby græder, når hun bliver lagt

Kære Helen.

Så er der flere spørgsmål herfra. Vi er nu flyttet til Aarhus, hvilket er gået fint - bl.a. havde vi fem dage hos mine forældre i Aalborg, hvor den lille var meget vel tilpas, sov godt mm. Bl.a. kunne hun her fint falde hen ved mit bryst, for derefter at blive lagt i vuggen og sove videre uden de store problemer.

Den lille er nu godt tre måneder, og jeg tænker hun trives. De sidste dage har hun dog været noget pylret, særligt ved sovetid. Hun er træt omkring kl. 20:00, har forinden fået nattøj på og vi går ind i sengen for at amme. Hun bliver endnu mere træt og falder næsten altid søvn imens hun dier ved mit bryst. Herefter plejer jeg at kunne lægge hende uden de store problmer. Indtil nu. De sidste dage så vågner hun nemlig med det samme hun kommer ned i vuggen, og begynder at græde RIGTIG meget. Derfor tager jeg hende op, får hende til ro og prøver forfra ... dette resulterer i, at den lille og trætte trold falder i søvn en del gange, og derfor også vågner en del gange (dvs. de gange jeg prøver at få hende i vuggen).

Det lykkedes til sidst efter flere timer, ved at vugge hende i søvn i mine arme (eller i Mamas arme - vi er 'mor' og 'mama'), for at lægge hende. På det tidspunkt hun falder i søvn, så burde hun jo have ...


Annonce

... sovet for længst. Det er så synd for hende, at hun skal falde hen, for så at vågne så mange gange. Det er jo klart, at hun kun bliver mere pylret af det. Jeg synes det er en ny udvikling, som pt. er meget udfordrende - det tærer på kræfterne, når putningen tager 2-3 timer.

Jeg har også forsøgt at få hende over i vuggen, imens hun stadig er vågen, men endnu ikke er faldet helt hen. Det er jo det med, at de kan blive forvirrede, hvis de falder i søvn ét sted for så at vågne et andet. Dertil kunne det jo være fint, hvis hun kunne falde i søvn i vuggen selv. Men, så bliver hun nærmest endnu mere ked af - også selvom hun fint og tilpas sidder på min arm ... når hun kommer i vuggen, så græder hun meget hurtigt rigtig meget.

Generelt er det lidt svært for mig at få en rytme i gang lige pt. Hun sover måske 45 min. til formiddag, 2 timer til middag og 45 min. til eftermiddag, men det kræver meget at få hende til at sove - køre rundt, vugge, mm.

Har du nogen råd, ideer eller andet, som kan lette putningen? Det er, som sagt, ret nyt, at hun er så krævende at få til at sove. Er det normalt, at det bliver sværere ved 3-måneders alderen? Jeg synes bare at have læst, at de fleste børn sover bedre ved denne alder, men ...

Med venlig hilsen :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Urolig baby i de tidlige aftentimer

Hej Helen Tak for dit svar angående vores datters gylperi og eventuel...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognsfeber

Kære Helen, Vi er de glade forældre til en dejlig dreng som lige er fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Udstyr | 3 mdr.

Vil ikke bruge sut

Kære Helen Har du nogle gode råd til hvordan vi kan få vores lille søn til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2019 | Diverse | 2 mdr.

Flytning og klippe negle

Kære Helen. Endnu engang tak for hjælpen ift. dit sidste brev. Det går...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2019 | Udvikling | 3 mdr.

Flad nakke

Kære Helen! Tak for dit gode og brugbare svar. Det går efterhånden bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce