Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med renlighed hos 3-årig


9. februar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 7 mdr.

Problemer med renlighed hos 3-årig

Kære Helen.

Jeg skriver ang. problemer med at få min datter renlig, for det er gået i hårdknude for os.

I slutningen af november kom hun selv og bad om at få bleen af, i starten var der en del uheld, men det blev mindre og mindre. I starten af januar var der en hel uge uden uheld, men så begyndte det at vende igen og nu er der uheld 2-5 gange om dagen.

Hun tisser meget sjældent i bukserne, men al afføring ender i underbukserne. Hun har før fint kunne mærke og gå på toilettet når hun skulle have afføring, men nu kommer hun først når det er sket. I børnehaven fortæller de at det virker som om at hun er så optaget af hvad hun laver at det først er i sidste øjeblik at hun løber mod toilettet. Herhjemme er det lidt det samme, men det er som om at hun ikke vil på toilettet når vi spørger hende.

Vi kan ofte godt fornemme når der er noget på vej, for hun går og prutter og vi spørger om hun skal på toilettet og det siger hun nej til. Andre gange siger jeg ”nu går vi på toilettet” og hun sidder på toilettet og tisser og siger ”så er jeg færdig”, jeg siger at hun skal prøve at ...


Annonce

... presse, men lige meget hjælper det. Og 5 minutter efter er det i bukserne. Nogle gange er det på vej ud, men vi kan stadig ikke få hende til at sidde på toilettet.

Hun bruger stadig ble om natten, så her kommer det også ofte. Når hun så har lavet i bukserne er det svært at få lov til at skifte underbukserne, hun har ikke lyst eller også har hun travlt med at lege. Det gør ofte ondt bagi når hun bliver vasket, fordi hun er så rød.

Vi er begyndt at blive ret irriterede på hende og har svært ved at skjule vores frustration over at hun igen og igen laver i bukserne og ikke går på toilettet. Jeg har hørt hende sige til sin dukke at nu skal hun ikke lave i bukserne men gå på toilettet. Hun er meget dygtig til at give udtryk for sine følelser, men vi har ikke kunne finde ud af hvad denne her modstand handler om. Måske er det fordi at hun ikke vil have at vi bestemmer, for hun er meget selvstændig og vil helst bestemme. Hun blev storesøster i sommers, men vi troede egentlig hun var ovre ”chokket”.

Jeg glæder mig til at høre dit svar.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. april 2019 | Sovevaner | 3 år

Godnat - 3 år

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for hjælp, min mand og jeg er ikke stolte...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2019 | Diverse | 3 år, 4 mdr.

Forberedelse i forbindelse med flytning

Kære Helen, Tusinde tak for dine svar på mine to nylige spørgsmål – de var...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Vitaminpiller - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har et (for en gangs skyld) kort spørgsmål: Da min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2019 | Kost og ernæring | 3 år, 4 mdr.

Spisevaner - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Da min nu 3årige datter begyndte at få fast føde som 5-6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2019 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Raserianfald - 3 år, 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har desperat brug for dine gode råd og tips til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce