Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer - 3.5 mdr.


11. oktober 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvnproblemer - 3.5 mdr.

Hej Helen

Har fulgt lidt med på sidelinien, men nu kommer der et brev fra mig.

Jeg har en dejlig tre og halv gammel pige som har lidt søvnudfordringer. Vi har meget svært ved at få hende til at sove mere end 7-8 timer om natten, og hun har SÅ svært ved at finde ro.

En “normal” dag ser cirka sådan ud.
- Hun falder i søvn ca kl.21.30/22.00
- Vågner kl.03.00, får bryst og falder i søvn på ca. en halv time.
- Vågner kl.05.00/05.30, får bryst men er meget urolig og ligger og basker rundt, så ingen af os får søvn. Der går typisk en times tid på denne måde og så laver hun en stor ble med både tis og afføring. Derefter er hun så desværre helt vågen i vi står op. (Indimellem kæmper jeg en times tid mere og hun tager en times søvn mere...)

- Ind i mellem sover hun en lille tidlig lur omkring kl.09.00 (hvis hun har været vågen siden kl.05.30) andre gange venter hun til omkring kl.10.30/11.00. Her tager hun en længere lur på 2-3 timer.

- Hun vågner typisk omkring kl.14.0 og falder i søvn igen omkring kl.17.00-17.30 og sover 30-60min. Det er altid en udfordring at få hende til at sove på dette tidspunkt.

Hun spiser ca 12 gange i døgnet (før roderiet begyndte spiste hun ca 8 gange i døgnet). Og hun virker generelt bare meget sulten hele tiden. Vi er begyndt at give lidt mme om aftenen (fordi jeg ammede non stop og der ikke rigtigt var mere mælk). Vi giver, efter sp’s anvisning 50-70ml efter en amning, og hun sluger det hele og virker som om hun kan spise meget mere. Det har hjulpet lidt på det første stræk om natten med mme, og hun tager ca 5 timer i stedet for 3. Men derefter er hun bare vildt urolig.

Vi har prøvet at lægge hende i seng tidligere da hun ofte virker træt tidligere, men så vågner hun bare før og starter mønstret med at ligge uroligt tidligere.

Jeg ammer hende i sengen og skal ...


Annonce

... flytte hende over i hendes bedside crib efter amning. Og hun sover så let efter natamningerne at hun vågner når vi flytter hende, og enten mig eller min kæreste er begyndt at gå ind i et andet værelse og sove for at få bare lidt søvn. Der er ikke plads til at ligge og sove i sengen alle tre, så får ingen af os søvn. Jeg synes ikke at det er holdbart at mig of min kæreste ikke kan få lidt tid tæt på hinanden om natten i det mindste. Men vi tør omvendt ikke at flytte hende, da det så kan tage op til to timer før vi får ro efter utallige forsøg på at putte hende. Om natten falder kun i søvn ved amning og ind i mellem hvis vi går rundt med hende indtil hun sover.

Om dagen græder hver gang hun skal sove. Hun kan kun falde i søvn ved at blive vugget i slyngevuggen og eller trillet i barnevognen. Det starter altid med en masse gråd.

Før alt det her sov hun fantastisk, når hun endelig overgav sig. (Hun har altid grædt rigtig meget om aftenen uden at vi har kunnet finde en løsning på det) Hun tog et rigtig langt stræk til at starte med om natten og sov ca 10 time enhver nat. For tre uger siden blev hun forkølet. Ikke helt lukket i næsen, men havde noget som sad og kørte frem og tilbage. Vi har drypper med saltdråber og brugt næsesuger uden den store effekt. Hun har stadig noget snot der sidder fast her tre uger efter. Det virker dog ikke til at det irriterer hende helt så meget mere om natten. Men hendes søvn er stadig rigtig dårlig.

Hun er ellers en glad lille pige, men bliver ret hurtigt urolig (både kropsligt og klynken) og ked af det, især om aftenen, hvor min kæreste og jeg skiftes til at gå rundt med hende imellem amningerne.

Vi er virkelig frustrerede og i søvnunderskud efterhånden og mangler flere værktøjer til hvad vi skal gøre.

Håber at du har nogen tips:-)

Bedste hilsner
En lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Udvikling | 2 mdr.

2 måneder

Kære Helen. Jeg er glad for, at jeg er blevet medlem. Det giver en god...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2019 | Udvikling | 3 mdr.

Baby pludrer ikke

Kære Helen, Jeg har i gennem min graviditet og gennem min søns første...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til urolig søvn om dagen og putning til natten

Hej Helen. Lillebror bliver så stor og stærk, 2,5 mdr, 7 kg kærlighed og 62...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2019 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Baby vil ikke spise nok af flaske

Hej Helen. Min søn på 11 uger, som er flaskebarn, har gennem de seneste 6...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Problemer med dagsrytmen

Kære Helen Jeg skriver allerede til dig igen, da jeg har samlet sammen af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce