Annonce

Annonce

Brev:

Far arbejder på skæve tidspunkter


9. august 2018

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Far arbejder på skæve tidspunkter

Kære Helen

Vi skriver til dig vedrørende vores søn på 19 måneder, som er en glad lille dreng, men som også har et stort behov for faste rammer og tryghed. Problemet opstår, da far arbejder på skiftende og skæve tidspunkter, ofte døgnvagter og dertil hørende transport, hvilket påvirker vores søn meget.

Ganske kort fortalt, så var jeg på barsel de første 8 måneder, hvorefter far overtog barslen i tre måneder. Det har givet et helt fantastisk bånd mellem far og søn - de hygger sig og leger på en måde, som kun far og søn kan (hvilket også betyder, at vores søn i lange perioder "lider" af farsyge:)) Efter vi begge startede på arbejde kom jeg på nedsat tid, og arbejder således kun 30 timer om ugen. Dette for at at få det hele til at hænge bedre sammen, men ikke mindst for at tilgodese vores ønske om, at vores søn skal være hjemme sammen med os så meget som muligt.

Hverdagen forløber derfor oftest sådan, at det er mig, der gør ham klar om morgenen, afleverer ham i vuggestue, henter ham i vuggestue, og hygger med ham om eftermiddagen, indtil far kommer hjem. Den del fungerer stort set upåklageligt, og vi har gode, faste rutiner. For to måneder siden startede min kæreste imidlertid på en anden arbejdsplads, hvor de her skiftende og skæve arbejdstider i særdeleshed gør sig gældende. Han er ofte afsted på døgnvagt, og der er ikke som sådan et system i hans vagter. Det kan vores søn ikke finde ud af! Han ...


Annonce

... bliver meget ked, når far kommer hjem fra arbejde, og så eksempelvis skal på toilet.

Det virker til, at vores søn mere eller mindre konstant er på vagt i forhold til, om far mon går igen. Det er dog blevet bedre på det sidste, da vi sætter en masse ord på, og forklarer, at "far skal bare lige på toilet, så kommer han igen" osv. Derimod har vi ikke helt fundet ud af hvordan vi skal tackle de store følelser, den lille fyr har. I forvejen er han jo i en alder, hvor han gerne vil bestemme, prøve grænser af osv. Dette bliver dog meget udtalt, når far kommer hjem. Vores søn bliver glad for at se far, men så samtidig sur, vil ikke løftes op, vil så gerne alligevel osv. Derudover laver han flere "scener" - det er som om, at hans lunte lige bliver væsentligt kortere, når far kommer hjem. Når jeg er alene med ham, enten om eftermiddagen, inden far kommer hjem, eller når far er på døgnvagt, så glider det hele fint. Når det er sovetid om aftenen fungerer det også rigtig godt, når vi er alene hjemme, men når far er hjemme, så vil vores søn helst kun falde i søvn, hvis far holder i hånd eller endnu bedre, hvis de ligger sammen i vores seng og falder i søvn. Allermest tilfreds er han dog, hvis vi begge synger lidt for ham på værelset, eller når vi begge er hjemme og har mulighed for at lege og tage på udflugter alle tre.

Vi håber, du har nogle gode råd eller overvejelser, som vi kan benytte os af.

Med venlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Hvordan kommer far til at putte igen?

Hej Helen, Som spørgsmålet lyder, så vil min datter slet ikke puttes af far...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2018 | Opdragelse | 20 mdr.

Det er min

Hej Helen, Min store dreng er nu 20 måneder, han er skøn og snakker som et...

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Halvanden årig vil pludselig ikke puttes

Hej Helen. Også lige et spørgsmål vedr min datter på 1 1/2 år. Hun har de...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2018 | Kost og ernæring | 21 mdr.

Dreng på 21 mdr der ikke spiser særlig meget

Kære Helen, Vores dreng på 21 mdr. har aldrig spist særlig meget, men det er...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juli 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Balance - falder ofte

Hej Helen, Min dreng er nu ca. 19 måneder og han udvikler sig stadig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annoncer

Annonce