Annonce

Annonce

Brev:

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation


17. maj 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation

Kære Helen

Vi har en dejlig datter som er 8 uger og 3 dage gammel, og er født en uge før termin. Vi er begyndt at have en intens og længerevarende øjenkontakt med hende, hvor hun sommetider pludre. Denne øjenkontakt kan vi have med hende når vi sidder med hende i vores arme, eller hvis hun ligger på puslebordet, aktivitetstæppet eller på en dyne på sofaen, hvor vi sidder tæt på hende, mens hun sommetider basker begejstret med arme og ben når man taler til hende, men så snart vi sætter hende foran os for, at have øjenkontakt og tale med hende, så kigger hun væk, ligger sig til at sove eller forsøger at vride sig væk med benene.

Jeg har forsøgt at gøre det du skriver i din bog omkring barnets udvikling og gå stille til værks, og det er kun lykkedes mig et par gange, at fange hendes blik og få øjenkontakt og pludre med hende i denne stilling. Det samme er tilfældet når sundhedsplejersken har holdt hende sådan, så har hun lagt sig til at sove, og det gør hun generelt når vi er ude og andre skal holde hende.

Jeg er meget bekymret for om det har noget at gøre med vores relation til hende, siden hun ikke ønsker kontakt up front, har jeg grund til min bekymring? ...


Annonce

... Eller er det fint hvis vi blot har en god kontakt med hende på de andre måder? Det skal lige siges at hun ikke har været så vandt til at vi talte til hende på den måde ved at holde hende foran os, men er begyndt på det efter vi så sundhedsplejersken holde hende foran sig. Vi taler meget til hende så snart hun er vågen, da hun sover rigtig meget. Jeg føler at jeg er blevet god til at forstå hendes forskellige behov, og imødekomme dem, hvilket jeg ved kan have indflydelse på relationen og tilknytningen. Hun har heller ikke så let til smil endnu, jeg tror jeg har oplevet det to gange men hun græder ikke så meget kun når hun giver udtryk for sine behov for mad, ro når hun har mavekneb osv så hun virker generelt tilfreds nok .

Bør vi være bekymret? Eller skal vi tænke det nok skal komme med den tætte kontakt og smil?

Min kæreste og jeg har forskellige tilgange til hende, og føler min kæreste generelt har lidt svært ved at læse hendes behov sommetider, kan det have en indflydelse? Jeg vil så gerne gøre det bedste for vores datter, og skabe en god tilknytning til hende men måske hun mærker den bekymring jeg går med? Håber på et snarlig svar

Bedste hilsner
Morlille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. september 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

2 måneder og søvnrytme

Kære Helen, Jeg har lille Athena, som bliver 3 mdr her den 20. september....

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Usammenhængende søvn

Hej Helen Min søn på knap 4 mdr powernapper dagen igennem, og det er...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2018 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby vil ikke sove om dagen

Hej Helen, Jeg fødte for snart 7 uger siden en sund og rask pige. Hun kom...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Putteritual til nat

Hej Helen, Ved min første fødte var (og er) jeg meget glad for at vi fik...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sove sammen i sengen til lur

Hej Helen, Min søn er nu lidt over 3 måneder og han har det rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annoncer

Annonce