Annonce

Annonce

Brev:

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation


17. maj 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation

Kære Helen

Vi har en dejlig datter som er 8 uger og 3 dage gammel, og er født en uge før termin. Vi er begyndt at have en intens og længerevarende øjenkontakt med hende, hvor hun sommetider pludre. Denne øjenkontakt kan vi have med hende når vi sidder med hende i vores arme, eller hvis hun ligger på puslebordet, aktivitetstæppet eller på en dyne på sofaen, hvor vi sidder tæt på hende, mens hun sommetider basker begejstret med arme og ben når man taler til hende, men så snart vi sætter hende foran os for, at have øjenkontakt og tale med hende, så kigger hun væk, ligger sig til at sove eller forsøger at vride sig væk med benene.

Jeg har forsøgt at gøre det du skriver i din bog omkring barnets udvikling og gå stille til værks, og det er kun lykkedes mig et par gange, at fange hendes blik og få øjenkontakt og pludre med hende i denne stilling. Det samme er tilfældet når sundhedsplejersken har holdt hende sådan, så har hun lagt sig til at sove, og det gør hun generelt når vi er ude og andre skal holde hende.

Jeg er meget bekymret for om det har noget at gøre med vores relation til hende, siden hun ikke ønsker kontakt up front, har jeg grund til min bekymring? ...


Annonce

... Eller er det fint hvis vi blot har en god kontakt med hende på de andre måder? Det skal lige siges at hun ikke har været så vandt til at vi talte til hende på den måde ved at holde hende foran os, men er begyndt på det efter vi så sundhedsplejersken holde hende foran sig. Vi taler meget til hende så snart hun er vågen, da hun sover rigtig meget. Jeg føler at jeg er blevet god til at forstå hendes forskellige behov, og imødekomme dem, hvilket jeg ved kan have indflydelse på relationen og tilknytningen. Hun har heller ikke så let til smil endnu, jeg tror jeg har oplevet det to gange men hun græder ikke så meget kun når hun giver udtryk for sine behov for mad, ro når hun har mavekneb osv så hun virker generelt tilfreds nok .

Bør vi være bekymret? Eller skal vi tænke det nok skal komme med den tætte kontakt og smil?

Min kæreste og jeg har forskellige tilgange til hende, og føler min kæreste generelt har lidt svært ved at læse hendes behov sommetider, kan det have en indflydelse? Jeg vil så gerne gøre det bedste for vores datter, og skabe en god tilknytning til hende men måske hun mærker den bekymring jeg går med? Håber på et snarlig svar

Bedste hilsner
Morlille

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2024 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaskegivning liggende

Hej Helen Rigtig godt nytår til dig og din familie! Nu er det blevet min tur...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce