Annonce

Annonce

Brev:

Søvn- og madudfordringer 7 måneder


16. maj 2018

Alder:
7 mdr.

Søvn- og madudfordringer 7 måneder

Kære Helen.

Vi har en søn på snart 7 måneder, som har haft udfordringer med lav vækst og søvn hele sit liv, og nu er forældrene ved at være godt trætte, så vi håber, at du kan hjælpe.

Han blev født med for stramt tungebånd, som blev klippet da han var en uge gammel. I mellemtiden havde sygehuset udstyret os med ammebrikker. Vi kæmpede de første 3 måneder med at komme af med ammebrikkerne og holde hans vægtkurve. Da ammebrikkerne endelig var væk begyndte problemer med nakken (som gjorde at han ikke kunne amme), efterfulgt af ammestrejke, så i dag ammer han stort set kun i søvne. Resten af tiden får han udpumpet mm eller mme. Vi har tilbudt i flaske, kop og sugerørskop, men det har ikke den unge mands interesse ret længe at spise, så stopper han, og vi må kæmpe med at få mere i ham. Han kan sagtens gå en dag og indtage under 500mL! I går kæmpede vi meget med ham, og inklusiv tre drømmetåre, så blev det kun til 725 mL. Har du nogle gode ideer og råd til hvad vi kan gøre for at få mere i ham?

Selvsagt har vi totalt opgivet skemad. Han bliver enormt hidsig, hvis vi forsøger at made ham, og hvis noget endelig kommer indenbords, så spytter han det ud igen. Vi har så forsøgt os med BLW, og her er han stor fan, og elsker maden! Til stor lettelse for os, så det vil vi fortsætte med. Dog er det jo meget begrænset hvad han får indenbords og ned på den måde, så mælken er jo uhyre vigtig stadigvæk.

Og så til søvnen - som ...


Annonce

... jo muligvis hænger sammen med maden... (derfor får du det samlet her). Han har været en powernapper lige fra dag 1 og har haft svært ved at overgive sig. Vi har prøvet ALT. Slyngevugge, at svøbe, tyngdeposen, hoppebold, vuggen i armene, viklen - you name it! Intet ‘virker’. I øjeblikket foregår det sådan, at vi vugger ham i armene indtil han overgiver sig, og så ligger vi ham i barnevognen. Vi har altid forsøgt at få ham lagt inden han falder helt hen, men han går fra mega vågen til helt væk, så det lykkes yderst sjældent, og ligger vi ham før, så kan vi glemme det.

Om dagen kan han sove alt mellem 5min og 2 timer (sidstnævnte yderst sjældent), og vi kan ikke få ham hen igen (det kunne vi da han var yngre). Han kan ovenikøbet vågne under gåtur med barnevogn på grusvej fx (sker faktisk stort set hver morgen). Vi samsover nu, da alt andet ikke hænger sammen for mig. Vi forsøger at putte kl 19-20 stykker, og så vågner han mellem 1 og 5 og er LYS vågen. Ikke sulten, bare vågen og vil lege. Igen har vi prøvet meget her. Vi gør nu det at far står op, skifter og vugger ham hen og sove i barnevognen, men så er det med opvågning 2 gange i timen indtil kl 6-7.

Han skal i dp om 3 måneder, og der frygter jeg at han endnu ikke har lært at falde i søvn selv og spise lidt mere. Håber du kan hjælpe!

Det skal siges at han er en glad dreng, der udvikler sig som han skal, og har masser af energi.

De bedste hilsner
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Nye rutiner - 7 mdr.

Hej Helen. Så skriver jeg igen. Endelig sover baby godt om natten. Det var...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Gråd og ingen søvn

Kære Helen, Vi har simpelthen brug for din hjælp. Vores lille datter Ronja...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Udvikling | 6 mdr.

Udviklingsspring omkring 6 mdr

Hej Helen Tak for dine gode råd omkring putningen. Siden har lillesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Barn nr. 2 og mad

Hej Helen Jeg skriver til dig da jeg er meget forvirret om jeg nu gør det...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Svær putning og uro

Hej Helen. Tak for dit hurtige svar sidst. De råd du gav mig sidst i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce