Annonce

Annonce

Brev:

Søvnbehov - river og bider, del 2


11. marts 2018

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen..

Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart tror jeg heller ikke hun sover mange timer om dagen desværre..

Tit når vi henter hende i vuggestuen har hun sovet alt fra 2 timer til 3,5 måske. Men vi er ret sikre på, at dette ikke er tilfældet. Vi har siden sidste sommer undret os over at hun spænder i kroppen når hun sidder i højstol, så udviklede det sig mere og mere i efteråret og blev værre, og så gjorde hun det også i autostol og i barnevogn. Spænder op i kroppen, ligger og kører med benene konstant, og bliver helt svedig på ingen tid.

Vi har spurgt en masse til råds, og i den forbindelse gik vi også til kiropraktor jo - men læger, fys og sådan siger at det virker som om hun selvstimulerer. Fx når hun måske "keder" sig lidt. Hvis vi leger med hende ved bordet og hun gør det, så kan hun godt blive afledt og stoppe igen. Men når bare vi har kørt bil i 1 minut så gør hun det konstant i autostolen, og det er SÅ hårdt at køre bil med hende fordi hun gør det alle minutter, timer osv! Det sker så at hun gør det i sin barnevogn nogle gange inden hun faldt rigtigt i søvn. Men nu sker det bare RIGTIG tit (og har gjort længe) at hun gør det under hendes søvn. Så fx kan hun sove i alt fra 40 minutter ...


Annonce

... til halvanden time måske hvor hun sover fint (andre gange mere og mindre), men så begynder hun pludselig at ligge og kører med ben igen og spænde samtidig med hendes øjne er lukket. Men hun sover ikke..

Nogle gange kan hun gøre det i en time og sove lidt videre. Men hendes søvn bliver totalt afbrudt. Vi ser det stort set hver weekend, og derfor har hun ikke fået sin gode middagslur hvis man kan sige sådan. Derfor ved vi også hun gør det i vuggestuen, men de hører/ser det nok ikke, derfor tror de at hun fx har sovet i 2,5-3 time tit. Det sker endnu ikke rigtigt i hendes seng om aftenen og natten.

Men det er SÅ frustrerende at det går ind og påvirker hendes middagslure nu også. Én ting var at det er en kæmpe udfordring at køre bil med hende, men mht søvnen er det et stort problem og virkelig en irritationsfaktor for os! Vi har prøvet alt i barnevognen synes jeg, både ligge hende på siden, trille den lidt osv, men det fortsætter og ellers slår hun bare øjnene op med det samme, fordi hun ikke er i søvn på det tidspunkt. Det har efterhånden varet så længe, at jeg ikke længere kan sige "hun vokser fra det", for det bliver bare ved og ved.

Håber virkelig du har nogle råd, eller forklaring til os, for vi er ved at blive vanvittig :-(

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Mad og diverse - 20 mdr.

Hej Helen.. Jeg skriver endnu en gang til sig angående vores datter....

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sovetid

Hej Helen. Tak for svar! Lige et par opfølgende spørgsmål ;-) I sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Opdragelse | 16 mdr.

Brug af iPad

Hej Helen Vi kunne godt tænke os at høre din mening om brug af iPad.. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sengetid - 19 mdr.

Hej Helen. Vi har meget svært ved at få vores yngste søn på 19 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce