Annonce

Annonce

Brev:

Lære bedsteforældre at kende


12. februar 2018

Alder:
4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen.

Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en glad ukompliceret pige, der smiler og pludre en masse. Hun tager også generelt nye indtryk og situationer flot og virker ikke særlig sensitiv.

Hendes bedsteforældre vil hende rigtig gerne og det er vi utrolig glade for og det betyder rigtig meget for os. Vi ønsker at hun skal lære dem at kende og få opbygget en god relation, der vil være værdifuld for alle parter.

Som det ser ud nu, er vores pige dog ikke interesseret i sine bedsteforældre og hun bliver ked af det når de f. eks vil holde hende. Det er selvfølgelig helt normalt og forståelig, da hun er en baby på kun 4 måneder, der har brug for mor og far, men vi vil gerne håndtere det rigtigt, således at der hurtigst muligt kan opbygges en god relation.

Jeg er ærgerlig over at bedsteforældrene ikke oplever den glade pige som vi har og det går mig faktisk lidt på. Vi tænker at det for relationens skyld, er vigtigt at vores datters grænser respekteres, således at hun ikke skal holdes, hvis hun ikke har lyst. Samtidig irriterer det os at vi formentlig bliver opfattet som pyldrede forældre, da vi absolut ikke selv synes vi pyldre om vores datter og ikke selv har noget imod at hun bliver holdt, vi tænker bare at det ikke er gavnligt for relationen, hvis vores pige ikke bryder sig om situationen.

Vores pige smiler til både læge, sundhedsplejerske og andre fremmede. Hun har ligeledes heller ikke noget imod at blive holdt af f. eks instruktøren til svømning, de andre mødre fra mødregruppen, min søster eller vores venner. Men lige bedsteforældrene, som er dem der vil hende allermest, har hun ikke lyst til at være hos.

Vi tænker der er tre mulige forklaringer, enten er det fordi de fleste andre der holder hende er unge kvinder der måske “minder mere om mor” ellers også er det fordi at bedsteforældrene lugter lidt af røg (de ryger meget lidt og kun udendørs, så det er ikke noget vi andre lægger mærke til, men vi har læst at nogen babyer reagerer på dette). Den sidste forklaring vi kan finde på, som også er den vi hælder til er, at det simpelthen er fordi hendes bedsteforældrene vil hende så meget, at hun synes at det er for voldsomt. Hvad tænker du om årsagen til ...


Annonce

... vores piges reaktion?

Forleden hvor vi var på besøg hos bedsteforældrene gik det ikke godt. Hun blev holdt af dem til at starte med, fandt sig i det i et stykke tid (uden dog at være glad), men blev så ked af det. Efterfølgende var hun ked af det hele tiden vi var på besøg. Hun var meget svær at trøste også selvom hun var ved mor og far. Hun virkede oprevet og vi har aldrig oplevet hende sådan før. Det var faktisk så slemt at vi overvejede om hun havde ondt i maven eller lign. Man kunne se at hun synes at det var for meget bare bedsteforældrene kiggede på hende.

Da vi kom hjem om aftenen blev hun glad, hun pludrede og smilede igen. Hun havde lidt luft i maven hun kom af med lige da vi kom hjem, men vi tror dog ikke at det har haft indflydelse på hendes reaktion hos bedsteforældrene, uden at vi selvfølgelig kan vide det med sikkerhed.

Til at starte med (de første 2 måneder), var vores datter ligeglad med hvem hun blev holdt af og nu er hun naturligvis mere bevidst om hun er hjemme eller ude og om hun er hos mor/far eller en anden. Vi har læst os til at det ikke har noget at gøre med om barnet er genert eller lign. men er en naturlig udvikling. Vi vil selvfølgelig bare gøre det vi kan for ar håndtere det rigtigt, således at perioden bliver så kort som mulig.

Vi tænker at det fremover er bedst at vores datter til at starte med er hos os og ser de nye omgivelser an. Spørgsmålet er også om hun overhoved skal holdes af bedsteforældrene i denne periode, da vi jo ikke ønsker hun skal forbinde dem med noget ubehageligt? Vi har læst os til at perioden hurtigst overstås, hvis barnets grænser respekteres. Vores pige virker som nævnt ikke særlig sensitiv, hun er glad andre steder end derhjemme f. eks til svømning og mødregruppe mv. Besøg hos vores venner går også helt fint.

Har du nogle råd til hvordan vi håndterer situationen? Hvornår vil vores datter kunne kende sine bedsteforældre og hvor ofte vil hun skulle se dem for at kunne kende dem?

Vi glæder os til at bedsteforældre forhåbentlig snart vil kunne se vores glade smilende pige der pludre og leger.

Mange tak for gode råd og tak for en super brevkasse!

De bedste hilsner
fra en mor til en dejlig datter med nogle skønne bedsteforældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Problemer med søvnrytmer om dagen + manglende struktur på måltider

Hej Helen. Jeg har ofte haft stor glæde af at læse dine svar på andres...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Putning og urolige nætter

Kære Helen Jeg har brug for din hjælp til putningen om aftenen. Det fungerer...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Sovetider - 3.5 måned

Kaere Helen, Oskar er nu blevet 3.5 maaned og vi kaemper fortsat med at faa...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4,5 mdr som bare ikke vil sove

Hej Helen Jeg har den dejlig søn som er 4,5 mdr nu. Han er 68 cm og vejer...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce