Annonce

Annonce

Brev:

Natteroderi og ammestop


10. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Natteroderi og ammestop

Kære Helen.

Jeg har ofte brugt dine tidligere brevsvar som guidelines, når jeg var i tvivl om noget. Nu står jeg imidlertid med et konkret problem, som jeg ikke helt kan finde den gode løsning på.

Jeg har en glad og velfungerende datter på knap 14 mdr. Siden fødslen har hun vist været det, man kalder et rigtigt "ammebarn". Trods mange forsøg har hun hverken villet tage sut eller sutteflaske. Brystet er blevet brugt til mad og trøst, og både hun og jeg har været tilfredse med det. Hun blev fuldammet de første seks mdr. og var sen til at tage rigtigt fat på fast føde. Nu spiser hun godt.

Da hun var ni mdr. besluttede hendes far og jeg, at hun ikke længere skulle falde i søvn ved brystet, da vi gerne ville dele putningen mellem os, og hun var på det tidspunkt så stor, at hun vågnede, når jeg flyttede hende, så det fungerede ikke ret godt. Efter to-tre dage havde hun vænnet sig til den nye løsning - ikke uden protester - men i dag er der ingen problemer i, at far læser historie, synger og siger godnat.

Derefter fulgte en periode, hvor hun stort set sov igennem natten - af og til 12 timer i streg. Hvis hun vågnede, gik hendes far eller jeg ind til hende, og som regel var det nok at sidde hos hende et par minutter med en hånd på hendes mave, og så sov hun videre.

For 14 dage siden kom vi hjem fra en juleferie, hvor vi havde sovet mange forskellige steder. Hun var meget urolig (sikkert ...


Annonce

... forvirret over, hvor hun var) og skreg flere timer, da hun skulle puttes hjemme i sin egen seng. Samme nat vågnede hun mange gange og skreg på samme måde. Det eneste, der kunne få hende til at falde til ro var den gamle løsning med at lægge hende til brystet. Her 14 dage senere er det nu blevet en vane, som virkelig har vist sig at være dårlig for os alle tre. Hun er nem at putte om aftenen, men vågner med to timers mellemrum natten igennem og skriger uden ophold, uanset om det er far eller mor, der sidder ved hende. Kun brystet virker, og herefter sover hun øjeblikkeligt videre.

Hendes dag ser sådan ud:

Kl. 7: Vågner, får havregrød med mælk og æble. Drikker vand.
Kl. 9: Får frugt og brød i vuggestuen/hjemme.
Kl. 11: Får øllebrød.
Kl. 12.00-14.30: Sover.
Kl. 15.30: Frugt/brød.
Kl. 17: Får øllebrød. Drikker mælk/vand.
Kl. 18: Aftensmad med mor og far.
Kl. 19.30: Ammes på ét bryst, puttes af enten mor eller far.
Vågner derefter ca. kl. 23, 1, 3 og 5 (og ammes hver gang. Jeg har ikke længere ret meget mælk, men hun sover kun videre, hvis hun bliver lagt til og kan bruge brystet som sut).

Vi undrer os over, hvad der vækker hende, når hun har sovet så godt i lang tid. Og så ønsker vi os virkelig, at vi kan vende tilbage til, at både mor og far kan trøste i løbet af natten. Jeg tænker, at det samtidig er et godt tidspunkt at stoppe med at amme helt.

På forhånd mange tak,
fra en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce