Brev:
Gode råd til skemad
Hej Helen.
Jeg har læst en masse af tilsvarende spørgsmål og svar som andre har sendt til dig - men har stadigvæk brug for at få lidt gode råd:-))
Amalie er super veltilpas pige - meget motorisk livlig og meget glad.
Vi startede stille op med skemad ved 5 mdr alderen og her var det mejs-ris grød med min mælk og frugtmos. Først for en uge siden er hun begyndt at spise lidt....lidt....af maden og vi startede op med hjemmelavet kartoffelmos med moste ærter også med min mælk. Hun tager dog kun få skefulde- er meget mere interesseret i vand af kop.
Jeg ammer en 3 gange om natten og det er ikke et problem- søster var også sådan - jeg vil blot gerne have mere gang i skemaden. Talte med sundhedsplejersken og hun foreslog at også give hende grød formiddag. Jeg ser dog at du foreslår helt op til 4 skemåltider om dagen. Hvordan skal det passe med at hun ...
... får nok bryst og samtidig skal trappes ud af dette om natten??
Amalie har haft de sidste 2 dage hvor hun har virket forkvalmet når hun fik skemad - blev bleg, meget mundvand, spyttede alt ud- og vi mistænkte at hun har været forstoppet efter start på mad og jerndråber (selvom der har været små afføringer)- det kulminerede med 2 eksplosive opkastninger og herefter har der været 2 bleer med store klumper i.
Storesøster fik faktisk laktolose i en kort periode- omkr 1 uge - også på denne tid- var det en ide?? Ikke at jeg ikke synes sveske grød er godt - men det kræver ligesom at de vil spise det ikke:-)))
Er ikke begyndt med at give hende fx kartoffel eller brød i hånden endnu- er bange for at hun vil kløjs i det - skal jeg blot hoppe ud i det??
Py-ha....man glemmer altså helt vild hurtigt...selvom det ikke er længe siden sidst.
Tak for hjælpen
K
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.