Svar: Flaske og vitaminer
Kære Lena
Dejligt at høre at det går så fint hos jer og tillykke med 1 års fødselsdagen :o)
Det er forskelligt, hvordan man som forældre vælger at fjerne den sidste flaske. Nogle vælger at tage en kold tyrker, hvor flasken simpelthen forsvinder fra den ene dag til den anden, andre vælger at trappe langsomt ud, så den tilsidst kan undværes.
Da Magnus ikke er ældre end han er, så synes jeg at du skal forsøge sidstnævnte metode. Prøv at give ham mindre og mindre af gangen og se om I ikke på den måde på sigt kan komme ned i en mængde som han så i stedet kan indtage af en kop. Sæt samtidig noget andet i stedet, begynd at læse en godnathistorie, put ham med en sovebamse, en sutteklud eller lignende så han på den måde får nogle nye rutiner og vaner, noget nyt, trygt og genkendeligt som han forbinder med at skulle sove.
Hvis det så ikke virker og behovet for flaske ...
... varer unødigt længe, så kan man ændre taktik hen af vejen, men lige nu synes jeg at nedtrapning i mængde vil være rigtig fint.
Med hensyn til vitaminer, så er der ikke nogen faste anbefalinger omkring dette efter 1 års alderen. Mange børn begynder i denne alder at spise mere selektivt og hvis man som forældre er bekymrede for hvorvidt barnet får sit behov godt nok dækket, så kan det være fint at supplere med en børne multivitamin. Man skal så huske at den skal knækkes i kvarte, så barnet ikke får den galt i halsen - han kan ikke tygge den, med den alder han har.
Nogle forældre vælger at tilbyde ACD dråber indtil barnet kan spise en tyggetablet, men hvis barnet som hos jer, spiser varieret med både kød, fisk, frugt og grønt, så ser jeg ikke behov for at I tilfører ekstra vitaminer på nuværende tidspunkt:o)
Fortsat held og lykke, håber I hermed er hjulpet videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.