Annonce

Annonce

Når børn er bange - Hjælp dit barn med at overvinde angst og frygt


7. oktober 2006

Forfatter:
Cynthia G. Last
Forlag:
Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesår:
2006
Sidetal:
295
Pris:
298
ISBN:
8777064674
Helens vurdering:
Når børn er bange - Hjælp dit barn med at overvinde angst og frygt

Jeg har valgt at give bogen "Når børn er bange - Hjælp dit barn med at overvinde angst og frygt" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

De fleste forældre bliver usikre, når de oplever at deres barn er bange. Især hvis barnet gentagne gange bliver bange for bestemte ting. Det kan være svært at vurdere, hvorvidt angsten eller frygten er en naturlig del af barnets udvikling og hvornår det er noget, man skal bekymre sig særligt omkring.

Når børn er bange beskriver, hvordan børns almindelige udvikling indeholder forskellige frygtformer. Alle børn bliver på et eller andet tidspunkt bange for noget og det er sådan, at angst for visse ting, vil være tilknyttet forskellige aldre.

Ethvert barn vil således opleve angst for fremmede, separationsangst, angst for mørke osv. Og angsten vil vise sig forskelligt alt efter om det er et lille barn på under 1 år, et børnehavebarn eller et barn der går i skole.

I bogen Når børn er bange fortælles om børns forskellige frygtformer og forfatteren giver også et billede af, hvad der er normal angst og frygt og hvornår angsten kan fylde for meget.

Når børn er bange - Hjælp dit barn med at overvinde angst og frygt har som underoverskriften siger, en model for, hvordan man kan vurdere, hvorvidt der er grund til bekymring over barnets angst og frygt. Og samtidig også råd og idéer til, hvordan man hjælper barnet med at komme igennem sin frygt.

I bogen Når børn er bange gennemgåes de mest almindelige angstformer hos børn:
- separationsangst "er du her også imorgen?"
- generaliseret angst "men mor, hvad nu hvis?"
- Obsessiv-kompulsiv tilstand "om og om igen"
- Socialfobi - "overdreven generthed"
- Enkelfobier - "mor jeg er bange!"

Til hver angstform er forskellige beskrivelser, små cases eller hverdagshistorier om børn, som har denne form for angst. Det virker godt, at der er små "historier fra den virkelige verden", da det for forældre vil være lettere at genkende samme symptomer hos deres eget barn.

Et enkelt minus er dog, at råd og vejledning er meget generel og ikke præciseret i forhold til hver enkelt case. Det betyder at man som læser, godt kan tænke: "Hvad ville du gøre ved en situation med lige netop denne lille dreng eller pige" og på den måde savner jeg lidt præcisering.

Forfatteren hedder Cynthia G. Last. Hun er amerikaner og privatpraktiserende psykolog med speciale i adfærdsterapeutisk behandling af angstlidelser. Hun har ialt skrevet 12 bøger og har en international anerkendelse for sit arbejde.

Når børn er bange - Hjælp dit barn med at overvinde angst og frygt er en god bog til forældre og andre voksne som er usikre på, hvorvidt barnets angst er alvorlig og hvordan de skal møde og hjælpe barnet.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce