Annonce

Annonce

Tænk hvis det var dig


23. august 2004

Forfatter:
Charlotte Strandgaard
Forlag:
Borgen
Udgivelsesår:
2004
Sidetal:
253
Pris:
249
ISBN:
8721022925
Helens vurdering:
Tænk hvis det var dig

Jeg har valgt at give bogen "Tænk hvis det var dig" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Tænk hvis det var dig er 21 personlige beretninger om mobning. Bogen er skrevet af Charlotte Strandgaard og den nu afdøde journalist Poul Majgaard.

I bogen fortæller drenge og piger i alderen 11 til 19 år og en enkelt voksen, om den mobning der har gjort deres skolegang til et helvede.

Fortællingerne spænder bredt fra systematisk mishandling, overfald og ydmygelser til social isolation og ondskabsfulde øgenavne. Om at være ensom og bevidst blive holdt udenfor gruppen.

Det er fortællinger om hvordan mobning nedbryder selvtilliden, giver følelse af skyld og skam, og udmønter sig i både psykiske som fysiske reaktioner.

Selv om de enkelte beretninger er så forfærdelige at det næsten synes utroligt, så er det værste nok beskrivelsen af den manglende indsats og forståelse fra skolens, lærernes side. Det er en beskrivelse af hvor langt et barn kan komme ud, hvor stort et svigt der sker, før f.eks. et skoleskift med nye lærere hjælper børnene ud af lidelserne. Trods indsats fra nogle gode lærere er det beskrivelsen af, hvordan man som 'mobbeoffer' er mærket for livet.

Mobning starter allerede i de små klasser. Flere af beretningerne fortæller hvordan det begyndt allerede i 0- og 1-klasse. Der er altså tale om børn på 6-7 år, som mere eller indre systematisk nedbryder en anden person. Man tænker hvor er forældrene henne her? Hvor er opbakningen? Er holdningen at så længe det ikke er mit barn, så går det nok,- ellers er det måske mit barn næste gang?

Det er bestemt en tankevækkende bog, som burde læses af alle såvel forældre som lærere. En bog om at problemerne skal tages alvorligt og der skal gribes ind med det samme. Mobning er et problem som vi ikke kan negligere.

Derfor fortjener denne bog at få 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce