Annonce

Annonce

Det småtspisende barn


8. august 2015

Forfatter:
Anita Albers, Lotte Fisker
Forlag:
Turbine Forlaget
Udgivelsesår:
2015
Sidetal:
141
Pris:
349
ISBN:
9788740602890
Det småtspisende barn

Læs omtalen af "Det småtspisende barn" under annoncen ...


Annonce

Børn, der ikke vil spise, er et overset problem. Mange forældre har dog problemet tæt inde på livet og føler en stor afmagt, når deres barn ikke spiser nok. Der kan være forskellige årsager til den manglende appetit: Visse typer medicin, fx til dæmpning af ADHD-symptomer, giver nedsat appetit, og særligt sensitive børn har ofte følsomme smagsløg, der kan give en særdeles stor skepsis over for nye smagsoplevelser. Nogle børn har bare en mindre appetit end andre. Uanset årsagen kan den manglende appetit være bekymrende for forældrene.

Det småtspisende barn er et opgør med betegnelsen ´kræsne børn´ og den dårlige samvittighed, man som forælder kan have, når ens barn ikke spiser, som det helst skal. Det er samtidig en praktisk vejviser til en sund og energirig ernæring for det småtspisende barn. Ikke mindst er det en kogebog, som det småtspisende barn trygt kan kigge i uden at skulle bekymre sig for at møde alt for udfordrende nye retter. De energiberigede hverdagsretter indbyder til et fællesskab om madlavningen, hvor selv børn med de mest følsomme smagsløg kan lokkes til at tilberede - og ikke mindst indtage - en velkendt ret i en måske ny variant.

Bogen er fri for løftede pegefingre og tilbyder endda nogle overraskende råd: Ja, det er okay med en franskbrødsmad med nutella.

Anita Albers er cand.mag. i tysk og filosofi. Hun er forfatter til romanerne Feber og Tingfikser. Det småtspisende barn er udsprunget af hendes egne bekymringer og overvejelser i forbindelse med, at hendes børn mistede appetitten, da de blev medicineret mod ADHD.

Lotte Fisker er uddannet klinisk diætist. Hun var medejer af Diætisterne i Århus, men siden 2012 har hun været ansat i Ældre- og Handicapområdet, hvor hun beskæftiger sig med småtspisende voksne.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce