Annonce

Annonce

Snip Snap Snork - Godnathistorier fra Sovgodtersgade


13. april 2021

Forfatter:
Thomas Skov, Emilie Bruhn, Martin Sommer
Forlag:
Politikens Forlag
Udgivelsesår:
2021
Sidetal:
160
Pris:
200
ISBN:
9788740067699
Helens vurdering:
Snip Snap Snork - Godnathistorier fra Sovgodtersgade

Jeg har valgt at give bogen "Snip Snap Snork - Godnathistorier fra Sovgodtersgade" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Snip Snap Snork - Godnathistorier fra Sovgodtersgade er ikke kun en bog, men også en sangbog. Bogen består af 10 godnathistorier med tilhørende sange. Teksten til sangene står også i bogen, og der følger også noder med, hvis man har lyst til selv at spille sangene. Både historier og sange kan dog læses eller afspilles uafhængigt af hinanden.

Sovgodtersgade er en gade fuld af gamle rækkehuse, der alle sammen ligner hinanden. Hvert hus har tre etager, og selvom de er ens udenpå, så er familierne, der bor der, vidt forskellige. Der bor både gamle mennesker og børn - faktisk rigtig mange børn. I nummer 17 bor f.eks. Tim, der er enebarn, hvilket godt kan være lidt kedeligt en gang imellem. I nummer 31 bor Svante, der har fået besøg af en snøftebi. I nummer 23 bor Thea, som skal pakke kuffert, fordi hun skal på sommerferie, og i nummer 32 bor Jungle-Torben, som alle børnene elsker at besøge, fordi hans hus er fyldt med dyr - både udstoppede og levende...

Der er ingen tvivl om, at godnathistorier er hyggelige. Det er en rigtig god måde at afslutte dagen på - for både børn og forældre. Især hvis historierne ikke er alt for lange, for putningen skal helst ikke trække unødigt langt ud. Og det krav lever Snip Snap Snork helt op til.

Og hyggelige er godnatsange også. Faktisk viser undersøgelser, at godnatsange er med til at give et stærkere bånd mellem børn og forældre, og så er både godnathistorier og sange med til at skabe gode rutiner i forbindelse med sengetid.

De fleste af os kender de gamle klassiske godnatsange som f.eks. "Elefantens vuggevise" og "Solen er så rød mor" - men Snip Snap Snork er et bud på 10 nye godnatsange, som jeg tænker godt kunne blive nye klassikere for børn og familier.

Musikken er skrevet af Martin Sommer, og hver melodi minder om en vise. Det er en lille sang med en historie, og længden er på 4-5 vers. Alle sange er lette at lære af både børn og forældre, og jeg må indrømme, at jeg selv har har gået og nynnet dem herhjemme...

Ideen med musik og sange har netop været, at det skulle være kort, let at lære og kunne synges af alle. De fleste af sangene er rolige, men et par af dem skiller sig ud i rytme, hvilket jeg personligt synes er ret fedt. For hvem siger, at en godnatsang altid skal være fuldstændig stille.. og hvem siger, at sangene ikke også må kunne synges, når man ikke skal sove:)

Bogen Snip Snap Snork er gennemillustreret i farver af Peter Bay Alexandersen. Alle sange kan findes på diverse musikstreamningtjenester, hvor de kan lyttes til igen og igen. Du kan også finde sange og sangtekster på youtube. Derudover findes bogen også som lydbog - indtalt af Thomas.

Den anbefales til børn fra 4 år, men jeg synes sagtens, man kan læse højt og også synge eller afspille sangene for langt yngre børn.

Om forfatterne

Thomas Skov. Forfatter, Journalist, TV- og radiovært, forfatter mm. Faktisk laver jeg også podcasten "Spørg Helen... og Thomas" sammen med Thomas, og har derfor været så heldig at kunne følge tilblivelsen af denne bog og sangene igennem det sidste år. Og det er Thomas som står bag historierne i bogen.

Emilie Bruhn. Konceptudvikler i DR, mor til Ellen og Otto, som hun har sammen med Thomas. De to er gift. Og så er Emilie en fantastisk sangerinde, og det er Emilie, som har indsunget sangene til bogen.

Martin Sommer. Uddannet pianist fra musikkonservatoriet og en fast del af Rasmus Seebachs orkester. Han turnerer dog rundt med flere forskellige danske kunstnere og har i mange år arbejdet som professionel musiker.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce