Annonce

Annonce

Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr


24. juni 2007

Forfatter:
Flemming Quist Møller
Forlag:
Gyldendal
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
64
Pris:
199
ISBN:
9788702059458
Helens vurdering:
Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr

Jeg har valgt at give bogen "Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Nu er det blevet myggetid i Danmark, ikke de almindelige myg, nej nu er det tid for cykelmyg og dansemyg. Mød Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar både i bogform, på filmlærredet, få historien læst højt af bogens forfatter og spil de to spil på computeren.

I bogen Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr møder vi myggelarven Egon der kommer ud af sit æg og bliver betaget af den flotte røde racercykel som cirkuslopperne har tabt. Da Egon har lidt svært ved at flyve og få vingerne til at fungere som de skal, beslutter han sig for at cykle i stedet og dermed er han en cykelmyg.

De andre myg griner og driller, men så møder de Dagmar som er en dansemyg, som faktisk godt kan flyve men som hellere vil danse og de drillende myg flyver deres vej. To myg, hvor den ene cykler og den anden danser det er et godt par og de to bliver gode venner og ender faktisk med at blive kærester. Men inden de når så langt, så skal eventyret først rigtigt begynde og her møder man, som i alle andre eventyr, naturligvis både de onde og de gode og man møder både dronninger og prinsesser. Alle i dyreskikkelser.

Dyr er der mange af. I Cykelmyggen og Dansemyggen møder vi både drillefluer, natsværmerlarven, den lille bille kaldet mini, snudebiller, der er en trold og en bidronning, biprinsesser, en banjobille (som i filmen har stemme af Kim Larsen), græshoppen (Anne Marie Helger), der er de sorte myrer og de røde myrer, der er lopper, edderkopper osv.

De røde myrer overtager de sorte myrers myretue, ødelægger tuen og dræber dronningen og hendes mange æg. Det lykkes Myra som er den sorte dronningemyres barnepige at redde et prinsesse æg og sammen med Egon og Dagmar og nogle af de sorte arbejdermyrer lykkes det at få samlet grannåle nok til en ny tue, hvor prinsesseægget kan udklækkes og en ny myredronning kan fødes.

Her kommer computerspillet bl.a. ind. I spillenes verden kan børnene cykle rundt som cykelmyggen Egon eller danse rundt som Dagmar og samle grannåle og hjælpe med at bygge en ny myretue.

Men de skal gå grueligt meget igennem, Dagmar bliver fanget og skal befries, hvilket hun naturligvis bliver både i film, bog og i computerspillet og det hele ender lykkeligt og præcis som det skal.

Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr er henvendt til børn i alderen 5-8 år. Da historien er både bog, film og computer er det et helt univers for børnene at gå ind i og jeg er ikke i tvivl om at børnene vil elske det hele, måske netop fordi de kan det hele - høre historien, se filmen og spille på computeren igen og igen.

Både bog, film og computerspil er i farvestrålende enkelte tegninger som man bliver i godt humør af. Grafikken i spillene er ikke den bedste, men alligevel helt på niveau med de fleste andre computerspil til børn.

Forfatteren som er Flemming Quist Møller har selv indtalt bogen på CD og lægger også stemme til muldvarpen i filmen. Flemming Quist Møller kender du sandsynligvis også fra Bøgerne Snuden, Bennys Badekar og Jungledyret Hugo og hans stemme er rar og god at lytte til. Det er bestemt et plus.

Bogen Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr er en god historie, men den er også lidt lang og egner sig derfor bedst til højtlæsning i bidder. De fleste 5-8 årige børn vil sandsynligvis have svært ved at holde koncentrationen i den time, som det cirka tager at læse hele bogen højt. Samtidig kræver historien at man som voksen forklarer lidt undervejs og drøfter de forskellige ting med barnet. Der er meget at snakke om og meget at skulle forholde sig til og forstå.

Tilsidst skal lige nævnes, at der er to spil til computeren. Det ene spil har direkte sammenhæng med handlingen i fortællingen idet man som endten Egon eller Dagmar skal løse forskellige opgaver. Det andet computerspil hedder Alfabetdyrene og er forberedelse til skolen for de mindste. Her stifter barnet kendskab til alfabetet, prøver at stave gennem leg og så er der huskespil, puslespil og øveark der kan printes ud.

Prisen for bogen er: 199,- kr.
Prisen for lydbog på CD er: 99,95 - kr.
Prisen og PC-Spil er henholdsvis 199,- kr og 149,- kr.

Alt i alt er hele konceptet omkring Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyr en rigtig god idé og jeg vælger at give det hele samlet 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce