Annonce

Annonce

Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord


17. maj 2007

Forfatter:
Trine Søndergaard, Peter Dam
Forlag:
Politikens Børnebøger
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
48
Pris:
79
ISBN:
9788756783743
Helens vurdering:
Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord

Jeg har valgt at give bogen "Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord" 3 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord handler om Hulan, som er blevet træt af vennerne Rend og Hop og sammen med AV for Katten kører ud for at lede efter nye venner.

Undervejs i deres søgen møder de Vatnisse og Bevares og da de kører ad Hekkenfeldt til, så møder de Skråt op, Pis og gamle Sgu. I Lang Pokker i Vold møder de Bums, Skiderik, Fanden og hans oldemor og det hele slutter med Lort og Lagkage, hvor Hulan møder Filan.

Bogen slutter med beskrivelsen af en Casting, hvor de bandeord, der gerne ville have været med er blevet bortcensureret. Det gælder f.eks. For Søren, Fætter Fuck og Skidespræller.

Bogen henvender sig ifølge forfatteren til børn fra 3-6 år. Og jeg tænkte: "En børnebog fyldt med bandeord lyder interessant" og besluttede at læse bogen højt. For hvem er bedre til at vurdere om en bog er god end børnene selv. Så jeg læste den for en dreng på 5 og en pige på 6.

Overraskede var de, spurgte begge nysgerrigt ind til ordene og handlingen - og hvorfor er der alle de bandeord i en bog... men sjov, det syntes de vist ikke, snarere bemærkelsesværdig.

Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord har nogle rigtigt fine illustrationer, men de henvender sig til voksne og det samme må siges om bandeordene. De ord som børn mest bruger idag er ikke med og hele idéen med casting og fravalgte ord i slutningen af bogen er sjov for voksne, men børn i den aldersgruppe forstår det ikke.

Idéen med en bog om bandeord er udmærket og jeg tænker at Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord kan være en udmærket bog at bruge til de børn, som virkelig bander meget og hvor man ønsker at tale om bandeord på en anden måde. Eller hvor det i lige præcis den situation bliver legalt at sige alle de bandeord man kender og når bogen så er slut, så taler man pænt igen.

Men jeg tror desværre at bogen her ikke helt rammer de yngstes begejstring som hensigten var.

Jeg vælger at give Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord 3 bismervægte.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce