Annonce

Annonce

Da bedstefar blev barn igen


6. marts 2005

Forfatter:
Irma Lauridsen
Forlag:
Alrune
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
47
Pris:
135
ISBN:
8773695831
Helens vurdering:
Da bedstefar blev barn igen

Jeg har valgt at give bogen "Da bedstefar blev barn igen" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Da bedstefar blev barn igen er en ny børnebog skrevet af Irma Lauridsen. Bogen handler om demens, om det at have en bedstefar, som bliver dement. Et emne, som nogle forældre kan have svært ved at tale med deres børn om.

En dement person har pga sit hukommelsestab, ofte svært ved at klare praktiske ting i hverdagen, det er svært at tænke abstrakt, og den demente mangler rumfornemmelse og orienteringssans. Ofte kan den demente også ændre personlighed og pludselig 'glemme' sin familie.

I bogen Da bedstefar blev barn igen møder vi Marius på 7-8 år. Han har sommerferie og skal på ferie hos sin bedstemor og bedstefar som han plejer. Men tingene er ikke helt som de plejer at være, for bedstefar er blevet dement. Det vil sige, han er kun i begyndelsen af sin demens og derfor er det kun i perioder at han gør mærkelige ting.

Marius bliver urolig. Han kan godt mærke at bedstefar er anderledes, - er han syg? skal bedstefar dø? Men bedstefar er også sjov og gør nogle mærkelige, men sjove ting.

Da bedstefar blev barn igen beskriver demens i børnehøjde. Det betyder ikke at det er sjovt at blive dement, men derimod at livet med den demente godt kan være fyldt med glæde. Og børn har jo ofte en meget fin måde at se ting på i forhold til voksne.

Selv om Marius bliver bange, når han f.eks. oplever sin bedstefar gå ind i garderobeskabet fordi han tror det er døren, så ser han også med åbne øjne på forandringen og formår at finde glæde ved dette. For ham vil bedstefar altid være den bedste bedstefar i hele verden.

Da bedstefar blev barn igen er en fin lille bog. Den kan læses af børn på ca 2. klassetrin eller bruges som højtlæsningsbog. Det er en bog som er oplagt til samtale med sit barn.

Jeg vælger derfor at give bogen 5 bismervægte

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce