Annonce

Annonce

Arp


27. februar 2013

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp i øjenbrynene kan du forsøge at fjerne med en skumvaskeklud. Brug også her cirkelbevægelser. Det er vigtigt at du lader arpen løsne sig og ikke ...


Annonce

... bare prøver at pille det af, da det kan gøre ondt på barnet.

Nogle familier har også held med at bruge en blød tandbørste og bevæge den rundt i cirkelbevægelser.

Der findes forskellige cremer og midler på markedet som anbefales til børn med arp. Det er her vigtigt at se sig rigtig godt for, da disse midler godt kan indeholde parabener og andre stoffer som mistænkes at være hormonforstyrrende.

Nogle gange kan der gå infektion i barnets hud, så barnet ud over at have arp også får et eksemlignende udslæt. Hvis du er i tvivl om hvad dit barn har og hvordan du skal behandle det, så bør du altid spørge din læge.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce