Annonce

Annonce

25 år siden at revselsesretten blev afskaffet


28. maj 2022


I dag er det præcis 25 år siden, at revselsesr​etten blev afskaffet i Danmark. Den 28. maj 1997 satte Folketinget en stopper for forældres korporlige afstaffelse af deres børn. 



SF stilede et beslutningsforslag om at afskaffe revselsesretten. Afstemningen endte med 52 stemmer for og 51 stemmer imod. Dermed blev det præciseret i dansk lov, at børn har ret til omsorg og tryghed, og at børn ikke må udsættes for legemlig afstaffelse eller anden krænkende behandling.



Det betød, at forældre ikke længere havde ret til at slå deres børn, i stedet blev det præciseret, at forældre havde pligt til at beskytte deres børn mod fysisk og psykisk vold, og at forældre skulle vise deres børn respekt.  



Det er vigtigt at markere jubilæet for afskaffelsen af revselsesretten, for det har haft stor betydning for synet på vold mod børn i hjemmene, og det har haft betydning for vores børnesyn generelt. Desværre er der stadig børn, der er udsat for vold - både fysisk og psykisk vold - i deres hjem, som ellers skal være deres trygge base.



Den nyeste undersøgelse fra Børns Vilkår (2016) estimerer, at hver 5. elev ...


Annonce

... i 8. klasse har været udsat for fysisk vold i hjemmet i løbet af det seneste år, og næsten hver 4. elev har været udsat for psykisk vold i hjemmet i løbet af det seneste år. Undersøgelsenn viser også, at mange børn skjuler det, de bliver udsat for - 4 ud af 10 siger, at de ikke har fortalt nogen om volden.



En pige på 15 hår har blandt andet udtalt til børnetelefonen:



"Min far er nogle gange voldelig, og kan finde på at slå, nive eller hive i mig, men efter nægter han nogensinde at have rørt mig. Han råber også meget, og kan blive rigtig sur. Han siger at det er min egen skyld fordi jeg er sådan en møgunge, og at jeg aldrig hører efter."



De børn, som går rundt og skjuler synlige og usynlige blå mærker, og som går rundt af frygt for næste slag, som føler sig komplet værdiløse - fordi det er det, de får at vide, de er - de børn, har stadig brug for, at vi hjælper dem. 



Vær med til at stoppe vold mod børn og læs mere på Lev Uden Vold



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce