Annonce

Annonce

Ny undersøgelse - voksne skal være nærværende - ikke kun til stede


23. maj 2019


Børnerådet har lavet en ny undersøgels​e blandt 1278 børnehavebørn. Undersøgelsen giver et fint indblik i, hvad børnene synes er vigtigt og hvordan de trives i hverdagen.



Undersøgelsen viser, at de fleste børn er glade for at gå i børnehave, de sætter stor pris på voksne, som lytter til dem, viser interesse for dem og laver forskellige ting med dem. Men en del af børnene oplever også, at de voksne mest lavet noget, hvor de ikke er sammen - at de voksne ikke er nærværende, men blot til stede.



93 % af børnene er glade for at gå i børnehave. 7 % af børnene har ikke haft en god dag.



De fleste børn oplever, at der er en voksen som tager imod dem om morgenen, og som siger farvel om eftermiddagen. De oplever også, at der er en voksen, når de har brug for det. Der er dog også børn, som føler sig overset i forskellige sitautionen - det kan være i løbet af dagen, f.eks. om morgenen, når børnene spiser, når de skal hjem fra institutionen, eller når de er kede ...


Annonce

... af det. 



Undersøgelsen viser, at 80% af børnene har en yndlingsvoksen i børnehaven og de fleste børn begrunder deres yndlingsvoksen med, at han eller hun hører efter, hvad barnet fortæller, eller leger og laver ting med barnet. Børnene sætter pris på at have en nærværende voksen.



85 % af børnene oplever, at de voksne i børnehaven mest går rundt og holder øje med børnene, eller at de voksne holder møde og tale med andre voksne. Kun 15 % af børnene fortæller, at de voksne mest leger eller hygger med børnene. 



Undersøgelsen viser også, at der er forskel i pigernes og drengenes relation til de voksne. Der er flere piger, som har en yndlingsvoksen, og flere piger, som synes, at det er hyggeligt at spise i børnehaven. Der er også flere piger, som godt kan lide, at de voksne taler om dem. 



Læs om undersøgelsen her



 



 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce