Annonce

Annonce

Vaccination mod Rotavirus i børnevaccinationsprogrammet


13. juni 2012

Sundhedsstyrelsen overvejer om vaccination mod Rotavirus skal​ indgå i det danske børnevaccinationsprogram. Dette bliver nu vurderet af Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg.


En rapport lavet af Sundhedsstyrelsen viser at vaccination mod rotavirus har veldokumenteret effekt og markant kan reducere hyppighed og sværhedsgrad af rotavirusinfektion. Der er to godkendte vacciner i Danmark, som generelt er uden bivirkninger.


Vaccination mod rotavirus forventes årligt at kunne forhindre ca. 30.000 sygdomstilfælde, 9.000 lægebesøg og 1.100 hospitalsindlæggelser. Reduktionen af behandlingsudgifter er lavere end udgifterne til ...


Annonce

... vaccination. Hvis man tager højde for forældres arbejdsfravær, når børn er syge af rotavirus, viser annalysen at vaccination er billigere end ikke at vaccinere.


Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes, når de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og evt. feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til ca. 7 dage og bliver de mindste børn smittet vil det ofte kræve indlæggelse. 


Læs mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk


Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce