Annonce

Annonce

Vaccination mod Rotavirus i børnevaccinationsprogrammet


13. juni 2012

Sundhedsstyrelsen overvejer om vaccination mod Rotavirus skal​ indgå i det danske børnevaccinationsprogram. Dette bliver nu vurderet af Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg.


En rapport lavet af Sundhedsstyrelsen viser at vaccination mod rotavirus har veldokumenteret effekt og markant kan reducere hyppighed og sværhedsgrad af rotavirusinfektion. Der er to godkendte vacciner i Danmark, som generelt er uden bivirkninger.


Vaccination mod rotavirus forventes årligt at kunne forhindre ca. 30.000 sygdomstilfælde, 9.000 lægebesøg og 1.100 hospitalsindlæggelser. Reduktionen af behandlingsudgifter er lavere end udgifterne til ...


Annonce

... vaccination. Hvis man tager højde for forældres arbejdsfravær, når børn er syge af rotavirus, viser annalysen at vaccination er billigere end ikke at vaccinere.


Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes, når de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og evt. feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til ca. 7 dage og bliver de mindste børn smittet vil det ofte kræve indlæggelse. 


Læs mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce