Annonce

Annonce

Vaccination mod Rotavirus i børnevaccinationsprogrammet


13. juni 2012

Sundhedsstyrelsen overvejer om vaccination mod Rotavirus skal​ indgå i det danske børnevaccinationsprogram. Dette bliver nu vurderet af Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg.


En rapport lavet af Sundhedsstyrelsen viser at vaccination mod rotavirus har veldokumenteret effekt og markant kan reducere hyppighed og sværhedsgrad af rotavirusinfektion. Der er to godkendte vacciner i Danmark, som generelt er uden bivirkninger.


Vaccination mod rotavirus forventes årligt at kunne forhindre ca. 30.000 sygdomstilfælde, 9.000 lægebesøg og 1.100 hospitalsindlæggelser. Reduktionen af behandlingsudgifter er lavere end udgifterne til ...


Annonce

... vaccination. Hvis man tager højde for forældres arbejdsfravær, når børn er syge af rotavirus, viser annalysen at vaccination er billigere end ikke at vaccinere.


Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes, når de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og evt. feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til ca. 7 dage og bliver de mindste børn smittet vil det ofte kræve indlæggelse. 


Læs mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk


Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce