Annonce

Annonce

Kemiske stoffer i sutteflasker


21. december 2008

Sundhedsstyrelsen har november 2008 lagt følgende på deres hj​emmeside:
 
Kemiske stoffer i sutteflasker
 
Glasflasker afgiver generelt mindre mængder kemiske stoffer end plastflasker  

Nye flaskesutter og flasker skal altid koges i rent vand, før de tages i brug. Herved kan man også mindske afgivelsen af eventuelle sundhedsskadelige kemiske stoffer fra sutter og flasker.  

Under brug kan almindelige plastsutteflasker af polycarbonat afgive små mængder af det kemiske stof bisphenol A, som anses for at være potentielt hormonforstyrrende. I 2008 undersøger Fødevarestyrelsen sutteflasker, og resultaterne har vist, at afgivelsen af bisphenol A ikke overstiger den gældende sundhedsmæssige grænseværdi, der er fælles for EU.   ...


Annonce

...

Sundhedsstyrelsen er bekendt med, at man generelt får langt mindre afsmitning af kemiske stoffer fra glas end fra plast. Hvis man vil undgå polycarbonatplast, kan man således vælge flasker af glas. Der er i 2008 ikke foretaget kemiske analyser i Fødevarestyrelsen af eventuel afgivelse af uønskede stoffer fra flasker af alternative plastmaterialer.  

Hvis man ønsker at bruge sutteflasker af plast, bør man fx i vuggestuer, hvor flaskerne anvendes meget, være opmærksom på at udskifte flaskerne, når der begynder at være synligt slid.  

Myndighederne følger løbende vurderinger af evt. afgivelser af kemiske stoffer fra sutteflasker. Det er Fødevarestyrelsen, der står for området ”emballager til fødevarer”, herunder sutteflasker.
 
Ovenstående er direkte citat fra www.sst.dk hvor du også kan læse mere.


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce