Annonce

Annonce

Kemiske stoffer i sutteflasker


21. december 2008

Sundhedsstyrelsen har november 2008 lagt følgende på deres hj​emmeside:
 
Kemiske stoffer i sutteflasker
 
Glasflasker afgiver generelt mindre mængder kemiske stoffer end plastflasker  

Nye flaskesutter og flasker skal altid koges i rent vand, før de tages i brug. Herved kan man også mindske afgivelsen af eventuelle sundhedsskadelige kemiske stoffer fra sutter og flasker.  

Under brug kan almindelige plastsutteflasker af polycarbonat afgive små mængder af det kemiske stof bisphenol A, som anses for at være potentielt hormonforstyrrende. I 2008 undersøger Fødevarestyrelsen sutteflasker, og resultaterne har vist, at afgivelsen af bisphenol A ikke overstiger den gældende sundhedsmæssige grænseværdi, der er fælles for EU.   ...


Annonce

...

Sundhedsstyrelsen er bekendt med, at man generelt får langt mindre afsmitning af kemiske stoffer fra glas end fra plast. Hvis man vil undgå polycarbonatplast, kan man således vælge flasker af glas. Der er i 2008 ikke foretaget kemiske analyser i Fødevarestyrelsen af eventuel afgivelse af uønskede stoffer fra flasker af alternative plastmaterialer.  

Hvis man ønsker at bruge sutteflasker af plast, bør man fx i vuggestuer, hvor flaskerne anvendes meget, være opmærksom på at udskifte flaskerne, når der begynder at være synligt slid.  

Myndighederne følger løbende vurderinger af evt. afgivelser af kemiske stoffer fra sutteflasker. Det er Fødevarestyrelsen, der står for området ”emballager til fødevarer”, herunder sutteflasker.
 
Ovenstående er direkte citat fra www.sst.dk hvor du også kan læse mere.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce