Annonce

Annonce

Graviditet og Folsyre


25. oktober 2017


Hvad er folinsyre/folsyre?Folinsyre eller Folsyre er e​t vitamin, der findes kosten. Folinsyre har betydning for arvematerialet i celler og for celledeling. Folinsyre tilhører gruppen af B-vitaminer. Folsyre, Folat og Folacin er navne på de naturligt forekommende former - Folinsyre er navnet på den syntetiske form.Folsyre findes især i f.eks. spinat, broccoli, kinakål, bælgfrugter, brune bønner, brød og gryn. Det kan også fås via indtag af jordbær og hindbær og via f.eks. frugter f.eks. Papaya og Mango.Folinsyre forebygger misdannelserDet kan være meget svært at få tilstrækkeligt med folsyre via kosten og især under graviditet, er det vigtigt, at du har folsyre nok i kroppen. Ved gravidtet nedsætter et tilskud af folinsyre risikoen for misdannelser af hjerne og rygmarv. Du bør indtage 400 mikrogram fra ca. 3 måneder før til 3 måneder henne i gravidteten. Det nedsætter risikoen for at føde et barn med medfødte misdannelser af hjerne og rygmarv. Det der også kaldes neuralrørsdefekter. Flere studier tyder på, at risikoen nedsættes med op til 40%.Fosterets neuralrør lukkes normalt på 22-29. dagen efter befrugtningen, og udvikler sig senere til barnets hjerne og rygmarv. Folinsyre spiller en vigtig rolle i denne proces - hvis neuralrøret ikke lukker sig, fører det til misdannelser, der kan variere fra at være lette kosmetiske til at være svære ...


Annonce

... handicaps. Rygmarvsbrok kan give alvorlige handicaps eller manglede udvikling af hjernen. Manglende udvikling af hjernen kan føre til, at barnet dør før eller umiddelbart efter fødslen.Folinsyre før graviditetDa neuralrøret lukker sig tidligt i graviditeten, er det på et tidspunkt, hvor mange ikke er klar over, at de faktisk er gravide. Det har stor betydning for at mindske risikoen for neuralrørsdefekter, at kvinden allerede har folsyre nok i kroppen, når barnet undfanges. Derfor er det vigtigt, at du tager et tilskud af folinsyre, allerede fra du overvejer at blive gravid.Det vil sige, at når du/I stopper med at bruge prævention og bevidst arbejder på at blive gravide, så bør du starte med at tage et tilskud af folinsyre. Der sker ikke noget ved, at du tager tilskuddet i flere måneder (eller måske år), før du bliver gravid.Visse kvinder har brug for større doser folinsyreHvis du allerede har født et barn med neuralrørsdefekt, hvis du selv eller din mand har neuralrørsdefekt, så anbefales det, at du tager følgende tilskud: 5 mg folinsyre dagligt fra graviditeten planlægges til og med 2 måneder henne. Dette skal ordineres af din læge.Så husk:Tag et tilskud af folinsyre før og 3 måneder henne i graviditeten. Folinsyre kan forebygge medfødte misdannelser af hjernen og rygmarven hos barnet.Kærlig hilsenHelenAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annoncer

Annonce