Annonce

Annonce

At straffe børn for at lyve virker ikke


21. januar 2015


Forskere på McGill University, Department of Educati​onal and Counselling Psychology i Canada har undersøgt 372 børn i alderen 4 til 8 år. Undersøgelsen blev ledet af Professor Victoria Talwar og formålet med undersøgelsen har været at finde ud af, hvordan børn reagerer, om børn lyver eller siger sandheden. 



Undersøgelsen er lavet på den måde, at hvert barn er blevet ladt alene i et værelse i 1 minut sammen med et stykke legetøj. Legetøjet har ligget på et bord bag ved barnet. Den voksne, som er forsker, har fortalt barnet, at barnet ikke må kikke på legetøjet, imens den voksne er væk - og så har den voksne forladt værelset. Et kamera har filmet, hvad der er foregået i det minut, hvor den voksne er væk fra værelset.



Når den voksne er vendt tilbage til værelset, har han eller hun stillet spørgsmålet "Da jeg var væk,  vendte du dig så og kikkede på legetøjet?".



Forskerne fandt ud af, at 2/3 af børnene kikkede på legetøjet. Jo ældre børnene blev, jo mindre tilbøjelige blev de til at kikke. Når forskerne spurgte børnene, om de havde kikket, så ville 2/3 af dem lyve.



Det ...


Annonce

... interessante ved undersøgelsen var dog, at børnene var mindre tilbøjeligt til at fortælle sandheden, hvis de var bange for at blive straffet, end hvis de blev bedt om at tale sandt. Sagt på en anden måde - truer du dit barn med straf, for ikke at tale sandt, så vil dit barn have tendens til at lyve mere. Giver du i stedet dit barn følelsen af, at sandheden er vigtig, og at du vil blive glad for at høre sandheden, så vil der være større sandsynlighed for at de barn taler sandt.



Undersøgelsen viste også, at de yngste børn, var mere fokuseret på at fortælle sandheden for at behage den voksne, hvor de ældre børn fortalte sandheden, fordi de vidste, at det var det rigtige at gøre.



Professor Victoria Talwar fortæller, at truslen om straf kan have en omvendt effekt - børn får ikke lyst til at fortælle sandheden, hvis de bliver truet om straf, tværtimod. Konklusionen på underøgelsen er derfor at forældre til små børn, og de fagfolk som arbejder med børn, skal opmuntrer børn til at være ærlige.



Du kan læse mere her.



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse

Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.

Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce