Annonce

Annonce

Overvej din brug af vådservietter


29. februar 2012

Forbrugerstyrelsen TÆNK har netop testet en stor del af​ de vådservietter der er på det danske marked og der er god grund til at overveje om du overhovedet behøver bruge vådservietter. Hvis du vælger at bruge vådservietter, så bør du overveje hvilket produkt du køber ... 


Flere producenter giver indtryk af at vådservietterne er uproblematiske at bruge. De er "milde som vand", "dermatologisk testet", "med beroligende kamille" etc. Det lyder rigtig godt, men er desværre meget misvisende. Der er f.eks. ingen specifikke kriterier til betegnelsen "dermatologisk testet". Kamille bør ikke findes i vådservietter, da det kan øge risikoen for allergi og selv de mildeste vådservietter indeholder konserveringsmidler, rengørende og fugtgivende stoffer og ingen vådservietter er således milde som vand.


25 pakker vådservietter testet


TÆNK har indkøbt 25 pakker vådservietter i supermarkeder, helsekostbutikker, apoteker og Matas-butikker. Ud af disse 25 indeholder 6 problematiske stoffer i form af parfume og allergifremkaldende stoffer, eller hormonforstyrrende stoffer som f.eks. parabener.


10 af produkterne har Astma-Allergimærkning, 12 af produkterne er svanemærket. Et enkelt produkt er mærket "Ecocert", der er et økologimærke.


Anbefaling • Vådservietter er ikke til hverdag, men kan bruges, hvis du ikke har mulighed for at komme i nærheden af rent vand.

 • Køber du vådservietter så vælg et produkt med miljø- og astma-allergimærker. Det giver en sikkerhed for at få vådservietter uden problematiske indholdsstoffer.

 • De dyre vådservietter er ikke nødvendigvis bedre end de billige og prisen kan variere fra 10 øre stykket til over 1 kr. stykket. 

 • Brug ikke vådservietter til ansigtet, hvor huden er særlig sart, men brug dem kun i bleområdet.

 • I stedet for vådservietter kan du med fordel medbringe engangsvaskeklude opblødt i rent vand og lagt i en plastpose


God pleje af ...


Annonce

... blenumser


Det er vigtigt at pleje barnets hud i bleområdet. Når huden jævligt er udsat for fugt og syre fra urin og afføring bliver den let rød og irriteret. Det kan give grobund for bakterier og yderligere irritation og det bedste du kan gøre for at forebygge rød og irriteret numse er at holde barnet så tør som muligt i bleområdet.  • Spar på sæben og når du bruger sæbe, så vælg en mild uparfumeret sæbe, helst svanemærket.

 • Brug rent lunt vand direkte fra vandhanen.

 • Er du på tur, så medbring våde engangsvaskeklude i en plaspose. Det er både godt for dit barn og for miljøet.

 • Lad barnets numse lufttørre før du lægger en ren ble på. Brug evt. en føntørrer - men pas på det ikke bliver for varmt, eller dup-tør med en stofble.

 • Brug ikke salve eller cremer ved hvert bleskift, men kun hvis huden virker irriteret og begyndende rød. Er barnet meget rød og irriteret, virker næsten hudløs, så kan du bruge kogtvandsklude.

 • Et barn der har vandtynde afføringer bør skiftes ekstra hyppigt.

 • Vær opmærksom på om dit barn kræver behandling med speciel salve eller creme, det kan være hvis barnet f.eks. har fået en svampeinfektion.


Kogtvandsklude


Et gammelt effektivt husmoderråd mod røde blenumser er kogtvandsklude. Du skal bruge noget gammelt forvasket bomuldsstof - det kan være et gammelt lagen eller lignende. Klip stykker af bomuldsstof i størrelser der passer til at lægge på barnets numse. 


Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synligt er generet af syren fra urin og afføring. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående på puslebordet. så kan du lave en ny portion klar til hver dag.


Der bruges ikke nogen form for salve eller creme sammen med kludene og det er vigtigt at skifte kludende, smide ud og lægge nye på ved hvert bleskift.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce