Annonce

Annonce

Ny undersøgelse: Kan kosmetik give børn fødevareallergi


3. august 2022


Miljøstyrelsen vil undersøge, om føde​vareproteiner i kosmetik kan have betydning i forhold til udviklingen af fødevareallergi.



Vi ved i dag, at proteiner i fødevarer kan føre til allergi, og flere videnskabelige studier peger på, at proteinerne ikke behøver blive indtaget via munden, men at man også kan få fødevareallergi, hvis proteinet indtages gennem huden. 



Det er især vigtigt at afklare i forhold til små børn, som endnu ikke har opbygget immunitet overfor fødevareproteiner via kosten.  



Det er populært at anvende fødevareingredienser fra f.eks. mælk, havre og mandler i sæber, cremer, olier og andre kosmetiske produkter. Når man anvender fødevareproteiner i kosmetiske ...


Annonce

... produkter til børn, så medfører det, at barnet bliver udsat for de samme proteiner via kosten som via kosmetiske produkter. 



Undersøgelsen vil have fokus på kosmetiske produkter, der bliver brugt i dagligdagen til små børn f.eks. babyolie, kropscreme, sæbe til brug i badekar osv. 



Den nye undersøgelse skal opbygge viden om brug af fødevareproteiner i kosmetik og undresøge metoder, der kan måle proteinerne, samt vurdere, om der er en sammenhæng mellem udvalgte fødevareproteiner i kosmetik og udviklingen af fødevareallergi. 



Du kan læse mere om undersøgelsen på mst.dk her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce