Annonce

Annonce

Anbefalinger for brug af skærm 6-15 årige børn


18. maj 2022


Sundhedsstyrelsen har nu udarbejdet en række anbefal​inger for børns brug af skærm. Anbefalingerne sendes ud som en del af kampagnen "Styr på skærm", og kampagnen retter sig til forældre med børn i aldersgruppen 0-5 år og 6-15 år. 



Til forældre med børn fra 6-15 år er følgende anbefalinger:



1. Lad ikke dit barn bruge skærm inden sovetid. Skærmtid op mod søvn kan udsætte sovetidspunktet og betyde, at dit barn ikke får tilstrækkeligt med søvn.



2. Undgå telefon eller tablet i dit barns soveværelse i løbet af natten. Skærmaktivitet om natten kan forstyrre dit barns søvn og forringe søvnkvaliteten.



3. Sørg for at dit barn laver andet end at se skræm i løbet af dagen. Variation mellem dit barns skærmtid og øvrige aktiviteter i hverdagen, herunder fysisk aktivitet er vigtigt.



4. Vis interesse for dit barns digitale liv. Vær opmærksom på dit barns eventuelle bekymringer for at stå uden for fællesskabet eller for at gå glip af noget online.



5. Snak sammen om reglerne for brug af skærm i jeres familie, og lad aftalerne gælde både børn ...


Annonce

... og voksne. Det er godt løbende at have dialog om, hvor meget skærmen bruges og til hvilke formål.



6. Tænk over, hvordan du som forælder bruger skærmen, når du er sammen med dit barn. Husk at du er rollemodel.



7. Vær generelt opmærksom på dit eget forbrug af skærm i samvær med dit barn, da individuelt skærmbrug kan påvirke forældre-barn relationen negativt.



Der er også udarbejdet små film/kampagnevideoer til aldersgrupperne 0-5 år og 6-15 år. Kampagnevideor og yderligere info finder du på . Kampagnevideoerne finder du på "styr på skærm" her.



I følge Sundhedsstyrlsen, så har den videnskabelige litteratur generelt set ikke kunne påvise, hvilken betydning et konkret tidsforbrug har for sundhed og trivsel blandt børn. Derfor er der i anbefalingerne fokus på, hvordan sundhed og trivsel påvirkes ved forskellige former for brug af skærm. 



Sundhedsstyrelsen har også lavet en hjemmeside med gode råd til teenage forældre om trivsel, aftaler og grænser - teenageforældre.dk



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce