Annonce

Annonce

Drillenissen på besøg i december?


8. december 2021


I mange familier er det en hyggelig juletradition at have b​esøg af drillenissen i december, og måske er drillenissen flyttet ind hos jer? Men hvorfor er det godt med drillenisser i december? Hvad kan drillenissen give dit barn? Kan dit barn også være drillenisse? Hvad kan drillenisser finde på? Og er det også nogle gange en dårlig idé med drillenisser? Alt det og meget mere handler min artikel om i dag.



Hvorfor er det godt med drillenisser i december?



Når drillenissen flytter ind i december, er det med til at skabe hygge omkring julen. For de fleste børn og forældre er julen forbundet med noget særligt, og det er tid til lidt ekstra hygge og nærvær. Der sendes julekalender i TV, der pyntes op og laves dekorationer, vi bager julekager, pakker gaver ind osv. osv. Og i mange familier er drillenissen med til at give en lidt ekstra sjov og hyggelig december.



Hvilke drillerier kan drillenissen lave?



Drillerier skal være sjove og hyggelige - og må ikke være noget, som gør barnet ked af det. Det er f.eks. synd at udskifte sukkeret i sukkerskålen med salt, for barnet vil ikke kunne se forskel, og det er ikke rart pludselig at få en stor mængde salt på maden eller ind i munden. Men man kan f.eks. godt komme blå eller grøn frugtfarve i mælken, så mælken har en helt forkert farve, når man hælder den op. Eller man kan flytte rundt på ting, så tingene står forkert, eller binde snørrebåndene sammen og fortælle barnet, at det vist er drillenissen, som har været på spil. 



Hvad giver drillenissen dit barn?



Når du fortæller små historier om nissen, og hvad nissen finder på af skøre og sjove ting, så appellerer du til dit barns fantasi, og giver mulighed for, at I kan være sammen i fantasiens verden. Det er med til at give jer en ny måde at lege på og giver samtidig nærvær i en julemåned, som i mange børnefamilier godt kan være lidt stressende. Samtidig giver drillenissen mulighed for at lege med "drilleri" på en god måde - det kan være sjovt, at det faktisk er okay at ...


Annonce

... "drille", hvilken jo ofte ikke er tilladt.



Kan dit barn også være drillenissse?



Når dit barn når en alder, hvor det godt ved, at det er fantasi, og noget I leger og dermed små historier, som I finder på, så kan du med fordel inddrage dit barn. Sammen kan I finde på skøre ting, som f.eks. kan glæde lillebror eller lillesøster, Måske kan den ældste selv huske, at drillenissen gjorde noget, som de syntes var rigtigt sjovt, og som de gerne vil have, at lillebror eller søster også oplever. De første år er det dog ofte mor eller far, som finder på drillenissen, og som har idéerne til, hvad nissen laver af skøre ting. 



Er drillenisser altid en god idé?



Nej, nogle gange kan dit barn blive i tvivl om, hvorvidt det er leg og fantasi, eller om det virkelig passer, at der er en nisse, som går rundt og laver rod i tingene. Det er vigtigt, at dit barn ikke bliver skræmt. Det er også vigtigt, at dit barn ikke føler sig personligt ramt eller føler, at man griner af barnet. Nissen skal kun gøre noget, som barnet også synes er sjovt og skørt. 



10 Lette ting ting, som drillenissen kan lave



Kom frugtfarve i mælken



Bind snørebåndene sammen



Gem hue og handsker et skørt sted - læg dem f.eks. i køleskabet



Kom legeklodser i pakken med havrefras



Kom toiletpapir i sko og støvler



Sæt barnets legetøj på en række på gulvet, når barnet sover, så barnet bliver overrasket næste morgen



Gem adventsgaverne (hvis I har nogen sådan), så I skal bruge tid på at lede efter dem



Giv bamse det tøj på, som barnet skal have på



Kom konfetti i barnets taske eller ind i en bog



Tag pæren ud af lampen over spisebordet, så I må spise i stearinlysets skær i stedet



...



Og husk også altid at sætte en skål risengrød ud til nissen, som I så kan tjekke er blevet spist (eller spist af) dagen efter :)



Rigtig glædelig jul!



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce