Annonce

Annonce

Antibiotikaresistente gener fundet i danske spædbørns tarmsystem


28. september 2021


Danske 1årige bærer på flere hundrede an​tibiotikaresistente gener i bakterierne i deres tarmflora. Det viser et nyt studie fra Københavns Universitet. En af årsagerne er, at mødrene har taget antibiotika under graviditeten.



Det anslås, at ca. 700.000 mennesker hvert år dør af infektioner med bakterier, der har udviklet resistens mod antibiotika. Og ifølge WHO vil antallet mangedobles de næste årtier.



For at undersøge, hvordan antibiotikaresistens opstår i menneskers naturlige bakterieflora, har forskere fra Biologisk Institut på Københavns Universitet anlyseret afføringsprøver fra 662 1-årige børn - og undersøgelserne viser, at børn allerede i 1-årsalderen har bakterier i deres tarm, som er resistente overfor meget vigtige typer af antibiotika. 



Studiet ...


Annonce

... viser blandt andet en meget stærk sammenhæng mellem antibiotikabehandling af moderen under graviditeten og af barnet. Og forskernes bekymring går på, at et øget forbrug af antibiotika kan gøre, at vi i fremtiden ikke har noget antibiotika til at kunne behandle f.eks. lungebetændelse eller fødevarinfektioner. 



Studiet viser også en sammenhæng mellem, hvor veludviklet en tarmflora børnene havde, og hvor mange resistente bakterier, der var. En veludviklet tarmflora var lig med en mindre forekomst af resistente bakterier. 



Den nye viden er blandt andet vigtig i arbejdet med at minimere antibiotikabehandling under graviditeten.



Læs mere om undersøgelsen på bio.ku.dk her



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce