Annonce

Annonce

Downs syndrom og lavt blodsukker


30. juli 2021


Lavt blodsukker med accelereret fedtforbrænding (ket​otisk hypoglycæmi) er tilsyneladende en betydeligt underdiagnosticeret og ukendt tilstand ved Downs syndrom.



En undersøgelse udført i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og en international patientorganisation viser, at 7% af personer med Downs syndorm har episoder med dokumenteret eller mistanke om lavt blodsukker. Det skriver Ritzaus bureau d.d.



Dokumentation eller mistanke om lavt blodsukker hos børn med Downs syndrom har ikke været en kombination, som man tidligere har talt om, men der er sandsynligvis en høj grad af underdiagnosticering og underbehandling. 



Undersøgelsen viser, at det er vigtigt, at man er opmærksom på blodsukkeret, når børn har Downs syndrom. Børn med Downs syndrom vil måske klare sig bedre, hvis deres tendens til lavt blodsukker blev diagnostiseret og behandlet. 



Mange personer med Downs syndrom ...


Annonce

... har tendens til at overspise. Overspisning kan være resultatet af en overdreven sultfølelse på grund af lavt blodsukker. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om dette er årsagen - for det kan forebygges.



Kvalme og opkastninger kan også være en indikation af lavt blodsukker. Og alle børn - uanset om de har Downs syndrom eller ej - bør undersøges, hvis de bliver sløve, ikke trives, kaster op eller bliver irritable. Der kan være tale om ketotisk hypoglykæmi, som kan føre til akut hjernedysfunktion og irreversibel hjerneskade. Man ved, at forebyggelse af hypoglykæmi kan medføre forbedrede udviklingsmæssige og kognitive resultater hos patienter med syndromer, det er bla. set ved Prader-Willis syndrom.



Den videnskabelige artikel "Ketotic hypoglycemia in Down syndrom" kan læses her.



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce