Annonce

Annonce

Påskelege med æg i haven


13. april 2022


Så er det påsketid, og det betyder tidspunktet​, hvor familien ofte mødes til hygge og samvær. Flere generationer mødes til påskefrokostbordet, nyder sammen den gode mad og muligheden for netop alle at være samlet, og efter frokosten er det i mange familier tid til forskellige traditioner. I mange familier har man f.eks. påskelege - især dem, der kan foregå udendørs, så alle får rørt sig lidt og får frisk luft og som samtidig indeholder æg - før vi igen sætter os til bordet for at nyde kaffe og måske bytter de fundne hønseæg til chokoladeæg, der kan spises... I dag får du forslag til forskellige påskeæggelege, I kan lave.



Ægge-jagt



Det kan være en fordel at koge æggene, så går de ikke så let i stykker. Du kan dog også bruge friske æg, som ikke er kogt - det gør naturligt, at man skal passe lidt mere på sit æg, når man finder det og skal håndtere det. 



Æggene kan være malet, så de har flotte farver. Du kan med fordel lade dit barn være med til at male de æg, som I skal bruge - det kan fint gøres 1-2 dage før, I planlægger jeres æggejagt. 



Gem æggene rundt omkring i haven. Hold styr på antallet af æg.



Lad dit barn (børnene) gå på jagt efter æg. Giv evt. hints, som hjælper barnet på vej. Tæl antallet af fundne æg sammen med dit barn, så I er sikre på at få alle æg samlet ind. 



Giv en lille belønning, når alle æg er samlet - måske skal hønseæggene veksles til et chokoladeæg...



Tip - Lav evt. æggene personlige med navn. Det betyder, at man skal finde ægget med sit eget navn. Finder man et æg med en anden navn på, må man ikke sige det, men lægger det tilbage på gemmestedet igen.



Ægget brænder



Æg i haven kan med fordel også gemmes, som en slags "tampen brænder". Læg et eller flere æg i forskellige højder og hjælp dit barn ved at guide med f.eks."fugl", "fisk" eller "midt imellem", og "det bliver varmere", "det brænder", "det er koldt"...



Æg kan gemmes på jorden, i buske, på fuglenes foderbræt, på en havestol...



Tip - Du kan også synge en sang og så synge højere og højere, jo nærmere dit barn er ægget og synge lavere og lavere, jo længere væk fra ægget barnet er. 



Ægge-tril (ned ad en græsvold)



Kog æg, så de er hårdkogte og derfor bedre tåler at blive trillet. 



Stil jer på toppen af bakken og lad æggene trille ned af bakken:



- I kan trille æggene samtidig for at se, hvilket æg der kommer først



- I kan trille æggene hver for sig og så måle, hvor langt de enkelte æg kommer



- I kan trille og bagefter vurdere, om æggene er hele - det hele æg vinder



Ægge-petanque



Kog æg, så de er hårdkogte - og sørg ...


Annonce

... for at der er mange.



Mal alle æg - på nær et enkelt. Det æg, som ikke er malet trilles eller lægges ud på græsset. De øvrige deltagere får hver et farvet æg, som de så kaster efter det umalede æg. 



Det farvede æg, som kommer tættes på det umalede æg har vundet. 



Tip - Skriv evt. navn på æggene, så alle har deres eget æg, og det er tydeligt, hvis æg der ligger tættest på det umalede æg. 



Ægge-stafet



Kog æg, så de er hårdkogte - hvis du har mindre børn. Brug evt. æg der ikke er kogt til de større børn.



Lav to linjer på græsplænen, som er banen, I skal løbe imellem. 



Del jer op i to hold. Hvert hold får ét æg og én ske. Ægget placeres på skeen, og opgaven er nu at løbe med skeen (og ægget) i hånden. Der løbes mellem to linjer (5-10 meters mellemrum afhængig af dit barns alder) - en person af gangen - og opgaven er at sikre at ægget ikke falder af skeen. Når man kommer tilbage til startlinjen, overgives æg og ske til en ny person på holdet, som så også skal løbe uden at tabe ske og æg. Taber man ægget, så skal man starte forfra. 



Det hold som først kommer igennem uden at tabe ægget har vundet. 



Tab ikke ægget - jorden er giftig



En anden version af ægge-stafet er "jorden er giftig". Lav en forhindringsbane - hen over havestole, havebordet, igennem rosenbedet, balancering på det udlagte sjippetov, kravle igennem gyngen osv. Og lad dit barn gå igennem hele banen med et æg på en ske. 



Hvis barnet klarer sig igennem uden at tabe ægget på den giftige jord, har barnet vundet.



Tip - Har I flere børn kan I evt. gøre det på tid, så den der klarer det hurtigst vinder.



Kongen følger efter - ægget



En tredje version af ægge-stafet er "kongens efterfølger". Her kan I være flere, som på række bærer hver deres æg på en ske. Den der går forrest vælger, hvordan man skal gå og hvor. Man kan klatre over, under, igennem, kravle, gå baglæns, dreje rundt - og de der går bagved skal gøre det samme, følge efter - alle uden at tabe ægget.



Tip - skift mellem jer, så det ikke er den samme person, som går forrest hele tiden. 



Ægge-kast



Hvis I ikke har noget imod at blive klistret ind i æg og blot glæder jer over, at vaskemaskinen er opfundet, så kan I også lege æggekast. Her bruges æg, som ikke er kogt - det er netop med til at gøre leget ekstra sjov (og ulækker:)).



Ægget kastes mellem to persooner. Det gælder om at kaste og gribe det rå æg uden at det går i stykker. De to personer, som kan kaste ægget mellem sig flest gange har vundet. 



I kan kaste indtil ægget går i stykker, eller I kan kaste på tid.



Rigtig god påske - og god påskeleg i haven til jer alle :)



Bedste hilsner



Helen. 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce