Annonce

Annonce

3 gode tips til at klippe dit barn selv


18. marts 2021


Frisørerne har efterhånden været lukket​ længe, og mange er trætte af deres corona-hår - både deres eget og børnenes. Anne Kithinji, der selv er mor til to, ejer og Chief Creative Artist hos "Dream Extensions" på Vesterbro i København, giver i dag via Ritzau sine bedste råd til, hvordan du selv kan klippe dine børn - og de råd videregiver jeg hermed til dig:



1. Sæt scenen



Dit barn vil have rigtig svært ved at sidde stille. Derfor skal du have masser af tålmodighed, når du går igang med at klippe hår på børnene. Stream barnets yndlings tegnefilm eller tv-serie og placer skærmen i barnets øjenhøjde, så du kan komme til at klippe spidserne uden alt for mange afbrydelser. Vælg også en film eller serie, som du ved fanger barnets interesse, så barnet kan forblive siddende stille i længere tid - vælg dog ikke noget, som er så morsomt, at det får barnet til at bevæge sig af latter.



Er dit barn lidt ældre, så kan du gøre frisøroplevelsen til en leg. I kan lege, at I ejer en stjernesalon, og barnet er på besøg for at få ordnet håret til en meget vigtig aften. Du kan give barnet nogle magasiner, blade eller børnebøger at kikke i - og måske et glas saftevand, så det føles, som når man er på rigtigt frisørbesøg.



2. Forberedelse



Du skal først og fremmest sørge for at finde en god saks. At bruge køkkensaksen er ...


Annonce

... IKKE en god idé og resultatet bliver ikke godt, hvis du vælger den løsning. Der findes mange gode forhandlere på nettet, som sælger frisørsakse. Se det som en investering og tænk på, hvor ærgerligt det vil være, at lade dit barn rende rundt med en mislykket frisure i 6 måneder.



Brug også lidt tid på at se "how to-"videoer. Der findes masser af materiale til, hvordan du skal klippe dit barns hår - og det er altid lettere at gå igang, når du har set proceduren in action.



3. Keep it simple



Du er ikke frisør, og du er derfor ikke professionel - derfor behøver du ikke gøre nøjagtig som en ægte frisør. Det betyder, at du f.eks. ikke skal gøre håret vådt, før du klipper, for så vil du se dine "fejl", når håret tørrer. Det er meget lettere for det utrænede øje at klippe i tørt hår, så du ser resultatet med det samme. Samtidig er det også rarere for barnet at sidde med tørt hår. Det er ikke rart at sidde i længere tid med vådt hår. 



En uddannet frisør ved også, at klipning ikke bare handler om at korte længden, men at forme og skabe en frisure, der passer til det individuelle ansigt - og det er ikke din opgave lige nu. Det vigtigste er at få trimmet spidserne og gøre håret mere medgørligt. Der er ingen grund til, at du begynder at kaste dig ud i noget eksperimenterende. Keep it simple.



De gode råd er hermed givet videre :)



God fornøjelse!



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce