Annonce

Annonce

Ændringer i Allomin modermælkserstatning


3. februar 2020


Den 22. februar 2020 træder en ny EU-forordning om m​odermælkserstatning og tilskudsblanding i kraft. De nye krav betyder, at minimumsgrænsen for indholdet af D-vitamin i modermælkserstatninger hæves. Semper, som producerer Allomin, gør opmærksom på, at alle Allominprodukter i løbet af april måned 2020 bliver opdateret. Det betyder blandt andet, at hvor den nværende Allomin 1 har et indhold af D-vitamin på 1.2 mikrogram/100 ml, så vil den nye Allomin 1 have et indhold af D-vitamin på 1.5 mikrogram/100 ml. I forbindelse med de nye ændringer har Sundhedsstyrelsen udsendt en ny vejledning:"Børn som indtager 800 ml eller mere dagligt af en modermælkserstatning med 1.3 mikrogram Vitamin D pr 100 ml eller mere skal ikke have D-vitamintilskud. Når barnet i takt med, at det spiser mere mad, senere drikker mindre end ...


Annonce

... 800 ml modermælkserstatning dagligt skal D-vitamintilskuddet genintroduceres". Det betyder, at hvis dit barn får den nuværende Allomin, så skal det have et tilskud af 10 mikrogram D-vitamin dagligt - MEN - i løbet af April, vil den nye Allomin 1 kunne købes i supermarkedet, og her skal dit barn så ikke have tilskud af D-vitamin, hvis dit barn drikker mere end 800 ml Allomin i døgnet. Når dit barn begynder på mere rigtig mad, og mængden af modermælkserstatning nedsættes, så dit barn drikker mindre end 800 ml i døgnet, så skal dit barn tilbydes D-vitamin igen.Hvis dit barn over en kortere periode både får D-vitamintilskud og 800 ml modermælkserstatning (eller mere) med et indhold af D-vitamin på eller over 1.3 mikrogram/100 ml, så er der ikke grund til bekymring. Det medfører ikke risiko for D-vitaminforgiftning. Annoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce